• 瀏覽: 3,856
  • 回覆: 15
如果合約到期日係25-12-2021, 截數日期係31-12-2021
咁轉台幾時生效好?

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-12-3 10:18 AM 發表
如果合約到期日係25-12-2021, 截數日期係31-12-2021
咁轉台幾時生效好?
2021年12月25嘅之後先轉走得,2022年1月31前要轉走成功

當然是合約到期日. 到期日後之截數日走要看合約有無可代表已確認自動續約條款.

引用:
原帖由 tmxmatthew 於 2021-12-3 11:00 發表

2021年12月25嘅之後先轉走得,2022年1月31前要轉走成功
應該係: 選轉台日就係"12月25日"呢一日, 唔係之後...

25-31呢個時間轉走

引用:
原帖由 SA女 於 2021-12-4 23:53 發表
25-31呢個時間轉走
No, 轉就係25日就呢一日,不會是之後
你過左合約期25日,有機會視為你同意自動renew一年(視乎唔同台既條款)

引用:
原帖由 pwrmate 於 2021-12-3 13:07 發表
當然是合約到期日. 到期日後之截數日走要看合約有無可代表已確認自動續約條款.
你正解

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-5 10:02 發表

你過左合約期25日,有機會視為你同意自動renew一年(視乎唔同台既條款)
For example:
您現正享用之優惠即將屆滿,中國移動香港將按早前協議於12月份賬單月起延續優惠12個月。如閣下需要更改上述安排或轉換其他服務計劃,請與我們聯絡。查詢 2945 8881

引用:
原帖由 Zzlaz 於 2021-12-3 10:18 發表
咁轉台幾時生效好?
總之「轉台生效日」就係你「合約完」嗰一日
唔係之前或者之後

至於有啲台截數日係合約完後幾日,迫客硬食一個月, 參考:

數碼通 - 合約完約日期同截數日差2日,要收一個月月費
https://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=26359506

留意,申請轉台時間需要係T+3
你最遲要係合約完結日前早4天申請

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-5 10:33 AM 發表
留意,申請轉台時間需要係T+3
你最遲要係合約完結日前早4天申請
唔該哂ching

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-5 10:27 AM 發表

For example:
您現正享用之優惠即將屆滿,中國移動香港將按早前協議於12月份賬單月起延續優惠12個月。如閣下需要更改上述安排或轉換其他服務計劃,請與我們聯絡。查詢 2945 8881
只幫你續12個月咁好,我家兩老次次都被自動續24個月,原本出年佢哋夠60歲,可以用長者PLAN,但因為今年被續兩年,要2023年先可以用長者PLAN。

引用:
原帖由 b589530 於 2021-12-15 11:12 發表

只幫你續12個月咁好,我家兩老次次都被自動續24個月,原本出年佢哋夠60歲,可以用長者PLAN,但因為今年被續兩年,要2023年先可以用長者PLAN。
你都係cmhk?
所以都係用儲值於算,上台太煩,無啦啦又被佢夾多兩年

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-15 11:28 AM 發表

你都係cmhk?
所以都係用儲值於算,上台太煩,無啦啦又被佢夾多兩年
但家中老人始終上台好,佢哋好驚冇咗個號碼。
佢哋冋咗好耐cmhk 

引用:
原帖由 SA女 於 2021-12-4 23:53 發表
25-31呢個時間轉走

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]