• 瀏覽: 2,458
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
不是無限數據,一場波1.5個小時左右,大概會用幾多MB

用好多數據,應該超過1GB

差不多2GB啦,1080p畫質

答你唔到, 唔知你係睇nowe 1080p定係垃圾大陸老翻台
你自己試下最清楚

引用:
原帖由 在不在?? 於 2021-12-19 03:51 PM 發表
唔係無限睇波自尋死路,而加仲有數據plan唔無限?

起碼2GB吧

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-12-20 01:08 發表

唔係無限睇波自尋死路,而加仲有數據plan唔無限?
睇你想拎幾錢出來姐... 我唔知樓主係睇乜野來源既直播

拎來買無限PLAN既錢, 不如比錢買NOWE好過

引用:
原帖由 在不在?? 於 2021-12-19 03:51 PM 發表
我試過用4G來睇一場波大約1.5GB

引用:
原帖由 ryan111111 於 2021-12-20 02:32 AM 發表

睇你想拎幾錢出來姐... 我唔知樓主係睇乜野來源既直播

拎來買無限PLAN既錢, 不如比錢買NOWE好過
咪係,140蚊已經有個可以睇到直播暢順既無限plan,但依然有人用緊幾百蚊plan但做同樣野

冇得估,睇下你睇場波條片嘅解像+編碼碼率嚟計算。

1.5GB-2GB左右,用緊SOSIM

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-12-20 03:19 PM 發表

咪係,140蚊已經有個可以睇到直播暢順既無限plan,但依然有人用緊幾百蚊plan但做同樣野
慘得過我幾百唔志在,你就幾百都要算住就住

引用:
原帖由 lankusa 於 2021-12-20 03:19 PM 發表

係呀, 用緊mo+ $138任用, 睇直播都暢順

1g 480p

引用:
原帖由 crossmy_heart 於 2021-12-29 03:43 PM 發表

係呀, 用緊mo+ $138任用, 睇直播都暢順
用得好請續約

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]