• 瀏覽: 6,501
  • 回覆: 17
  • 追帖: 1
+3
估唔到港行咁快上市,港澳用戶重可以喺1月24日起陸續透過「我的華為」(My HUAWEI) 應用程式,將 #手機升級至HarmonyOS2體驗版,與多種終端進行無縫連接及智能協同,盡享更智能化嘅全場景交互體驗!

岩岩風澤羅機P50 pocket, 好快又可以更新Harmony 🤣🤣

附件

IMG_20220121_210058.jpg(230.62 KB)

引用:
原帖由 Ymtymt03 於 2022-1-21 09:39 PM 發表
岩岩風澤羅機P50 pocket, 好快又可以更新Harmony 🤣🤣
你就好連華為Pay八達通都用到

4G...........

引用:
原帖由 bx9024 於 2022-1-22 01:09 AM 發表

你就好連華為Pay八達通都用到
我相信好快國行p50 pro 都可以用到8達通,門卡之類既功能

引用:
原帖由 Ymtymt03 於 2022-1-21 09:39 PM 發表
可惜係4g手機,但用唔到gms?

引用:
原帖由 siulong31255 於 2022-1-22 01:53 AM 發表

4G、5G 我都有用 5G 暫時比到我嘅只有月費貴,而速度我左使用上無大分別。 (本人不打機)

引用:
原帖由 wi-shes 於 2022-1-22 01:42 AM 發表

我相信好快國行p50 pro 都可以用到8達通,門卡之類既功能
我睇法要國行等最少三個月,否則港行沒優勢。

引用:
原帖由 bx9024 於 2022-1-21 03:01 AM 發表
估唔到港行咁快上市,港澳用戶重可以喺1月24日起陸續透過「我的華為」(My HUAWEI) 應用程式,將 #手機升級至HarmonyOS2體驗版,與多種終端進行無縫連接及智能協同,盡享更智能化嘅全場景交互體驗!

已有港行P50 Pro 用家收到鴻蒙升級推送,有興趣升級鴻蒙嘅P50 Pro / P50 Pocket 用家可定時檢查下。這次港行的確進取,值得一贊。

引用:
原帖由 bx9024 於 2022-1-22 03:21 AM 發表

4G、5G 我都有用 5G 暫時比到我嘅只有月費貴,而速度我左使用上無大分別。 (本人不打機)
4/5g最大分別,應該就係上網速度,5g我仲未用過,不過聽講就係0時延,咁對zoom上堂/睇youtube就大分別啦😅

引用:
原帖由 siulong31255 於 2022-1-22 10:23 發表

4/5g最大分別,應該就係上網速度,5g我仲未用過,不過聽講就係0時延,咁對zoom上堂/睇youtube就大分別啦😅
無分別

引用:
原帖由 bx9024 於 2022-1-22 03:22 AM 發表

我睇法要國行等最少三個月,否則港行沒優勢。
港行已經比國行平,而且功能一樣,港行本身就係優勢,有得揀我唔會買國行

引用:
原帖由 siulong31255 於 2022-1-22 10:23 AM 發表

阿sir一早做過評測

https://youtu.be/OCCYBi4tkgU

引用:

引用:
原帖由 siulong31255 於 2022-1-22 01:53 AM 發表

好多apps 可用

主題標籤 #huawei #華為
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]