• 瀏覽: 52,382
  • 回覆: 73
  • 追帖: 1
+2
同我啱啱買番來差好遠,已經試過重置清晒再裝都一樣,正常來講,重置再裝過,唔係應該同我啱啱買番來果時一樣咩!有咩方法整番同之前一樣呢?謝謝

正常㗎三星到時候就係咁既啦,即係要你換機啦,時辰到

時辰到

引用:
原帖由 mingting0227 於 2022-3-18 09:46 PM 發表
同我啱啱買番來差好遠,已經試過重置清晒再裝都一樣,正常來講,重置再裝過,唔係應該同我啱啱買番來果時一樣咩!有咩方法整番同之前一樣呢?謝謝
你個部乜型號, 幾多年前先

慢是 邊d APPS

方法一 :
人變老,反應慢
不再用 whatsapp, facebook
影相揀番低D像素

2找同事部機鬥快
睇下慢成點

rayma FlashingDroid 咁一次開10個APPS

3 要快就不再買三星

RAM是手機運存,ROM是手機儲存。很多人搞不懂RAM和ROM的關系,簡單點說,RAM能保證多後台運行,能夠直接決定你的手機可以開多少後台程序。因此運存過小的手機,打開多個後台切換的時候,會有卡頓感覺。ROM則決定你手機能保存多少東西,我們手機的照片,視頻,音樂等,目前市面上大多手機是不支持插儲存卡的,因此數據元件較多的人建議考慮256G。
LPDDR是影響手機運存的參數,目前旗艦級手機都是LPDDR5+UFS3.1配置,LPDDR5的主要功能就是省電。UFS的作用感知最明顯就是在安裝應用的速度上,UFS越好安裝越快,能夠保證手機久用如新。UFS是閃存規格,UFS對系統運存、文件下載、數據傳輸都有影響。比較明顯的感知就是安裝應用上,UFS越好,安裝越快,游戲玩家比較看重。
等級劃分:增強版UFS3.1>UFS3.1>UFS3.0>UFS2.2>UFS2.1。

apps只會愈來愈高要求,唔會愈來愈低要求。就算邊部機用得耐都會比apps拖慢,iphone都唔例外

三星那差不多呀,裝置就那樣,沒辦法,直接換手機吧。

引用:
原帖由 mingting0227 於 2022-3-18 09:46 PM 發表
有冇更新過系統 ?

an 特點 ..

同一款硬件 ,  os 越新 , 行得越慢 . 尤其係三叔

唔係點迫你換機 .

哈哈哈哈哈哈

引用:
原帖由 天又南 於 2022-3-18 11:06 PM 發表
apps只會愈來愈高要求,唔會愈來愈低要求。就算邊部機用得耐都會比apps拖慢,iphone都唔例外
華為mate 30 pro ,heavy user,冇慢過

所有AN機都一樣, 頭一年正常, 年半開始慢, 兩年後可以放棄

引用:
舊機慢有乜出奇?

即係咩型號呀

iPhone 以外都係an機

更新了系統,原手機帶不動了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]