• 瀏覽: 7,398
  • 回覆: 14
我見啲評價都唔錯,又平少少,但唔知操作起上嚟會點?

宜家nokia 都係賣名,背後咪又係大陸公司

我對上果部Nokia係8250同埋8310。

引用:
原帖由 Alaaaaan 於 11/4/2022 18:39 發表
我見啲評價都唔錯,又平少少,但唔知操作起上嚟會點?
其實android機, 部部操作上都係差唔多
分別係cpu速度, RAM, ROM,......嗰啲咁嘅啫
同埋耐唔耐用.  OS 有冇鑊氣咁樣囉.

so far Nokia 呢啲叫做大廠 (雖然已經沒落)   但鑊氣比較少.
一般正常使用   ok嘅

HMD 仍是外國公司
設計都有外國
不過大陸生產
8.3 失敗後,產品全線低檔化
搶不到 高通 聯發科 新芯片

我4款舊機 
nokia 6.1 plus , nokia 7 plus 兩部脹電池
nokia X71 壞充電
得部 nokia 6.1 仍正常

我真係未見過有人用諾基亞無論地鐵.巴士.食肆都未見過

諾基亞最近推出了新款手機📱,你可以買來試試

我用過Nokia 5.4 做後備機,但當我當佢係主機用咗幾日後,我就放咗!

我用緊Nokia X10 都幾好用
鐘意它有NFC及5G 仲有速成輸入法,唔想用手寫

我正機係iPhone, nokia 8.1 當副機用左三年, 正常使用, 真心當副機用就ok, 正機就唔會考慮啦

唔知Nokia出手機嚟做乜?  乾脆跟LG、HTC退市算啦!

引用:
原帖由 kamwing1985 於 2022-4-13 23:10 發表
我對上果部Nokia係8250同埋8310。
8310通常係女仔用。

買咗兩部機俾老人家做安心機

引用:
原帖由 屢禁不改 於 2022-10-11 00:50 發表
唔知Nokia出手機嚟做乜?  乾脆跟LG、HTC退市算啦!
Wp系統本來是副好牌,🉑惜被微軟一手打爛了。不然諾基亞在現在肯定有一席之地。今非昔比,最近出的都是老人機

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-11-1 10:22 PM 發表

Wp系統本來是副好牌,🉑惜被微軟一手打爛了。不然諾基亞在現在肯定有一席之地。今非昔比,最近出的都是老人機
wp系統從來都未撈起過,何以見得係好牌?nokia要怪就怪自己一開始就行錯方向,思想保守,對自家symbian系統過份堅持之餘亦未來能轉型,後來改變策略,轉行wp系統又係棋差一著,當全世界唔係用ios就android既時候,要從佔一席位談何容易?加上wp系統操作上比不上ios/android, 更加係另到nokia衰敗, 後來再加入android陣型都為時已晚

主題標籤 #nokia
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]