• 瀏覽: 9,510
  • 回覆: 19
+4
大家用緊邊款mon貼?有無邊d覺得比較好?
又或者用芒貼試過遇到咩問題?

引用:
原帖由 bupakaw 於 2022-4-24 17:23 發表
唔係曲MON的話, 根本無乜特別, 淘寶幾蚊張的隨便換, 買牌子貨都係曬錢

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-4-24 20:50 發表

唔係曲MON的話, 根本無乜特別, 淘寶幾蚊張的隨便換, 買牌子貨都係曬錢
試過買淘寶, 感覺麻麻, 用左感覺TOUCH SCREEN 反應差左, 好似SENSE 得無咁好咁

曲MON  多數 1688 找批發 膠膜
人仔 $1 張  (30張起)  試幾次 就會識貼

非曲MON,多數找 閃魔 (防指紋 藍光)

引用:
原帖由 losecontrol007 於 2022-4-25 11:12 發表

試過買淘寶, 感覺麻麻, 用左感覺TOUCH SCREEN 反應差左, 好似SENSE 得無咁好咁
唔覺得有乜唔好用

曲面要貼水凝膜好難貼, 只能貼一次, 入塵就起泡

引用:
原帖由 bupakaw 於 2022-4-24 17:23 發表
用緊AMAZINGthing, 之前朋友介紹去左HKTVMALL 買, 幾好用幾襟, 又防指模, TOUCH SCREEN 又順

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-4-26 03:00 發表

唔覺得有乜唔好用

曲面要貼水凝膜好難貼, 只能貼一次, 入塵就起泡
試過淘寶買, 薄貼痴完機, 平時放褲袋, 唔知乜野鈎到, 拎出黎個貼卷起左....
厚又硬又強化既試過影響MON 既TOUCH SCREEN,打機最明顯.....

引用:
原帖由 losecontrol007 於 2022-4-26 13:01 發表

試過淘寶買, 薄貼痴完機, 平時放褲袋, 唔知乜野鈎到, 拎出黎個貼卷起左....
厚又硬又強化既試過影響MON 既TOUCH SCREEN,打機最明顯.....
淘寶有平有貴,太平唔掂都唔奇
但香港賣到一片,百幾兩百個啲,太暴利

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2022-4-25 12:40 發表
曲MON  多數 1688 找批發 膠膜
人仔 $1 張  (30張起)  試幾次 就會識貼

非曲MON,多數找 閃魔 (防指紋 藍光)
1688, 閃魔係牌子? 國內既?

引用:
原帖由 kkklaw 於 2022-4-26 11:58 發表

用緊AMAZINGthing, 之前朋友介紹去左HKTVMALL 買, 幾好用幾襟, 又防指模, TOUCH SCREEN 又順
原來上網都有? 仲諗住只係旺角, 深水埗個D先有
如果放入袋, 襟撞?

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-4-26 13:06 發表

淘寶有平有貴,太平唔掂都唔奇
但香港賣到一片,百幾兩百個啲,太暴利
淘寶我覺得好似撞彩咁, 有時見個間好多好評, 但買返黎又唔掂, 自己痴其實都唔易, 一定要買定2-3張先可能痴到一張OK, 唔係再買過就又要運費又要時間

引用:
原帖由 bupakaw 於 2022-4-26 16:33 發表

原來上網都有? 仲諗住只係旺角, 深水埗個D先有
如果放入袋, 襟撞?
呢個牌子出左好多年啦, 你google下或者youtube搵到有人測試既片
So far ,自己部機撞過跌過, touch wood都未有事

引用:
原帖由 losecontrol007 於 2022-4-25 11:12 AM 發表

近年一直都係淘,正常冇問題
試吓用閃魔啦
仲送埋個貼膜神器

引用:
原帖由 kkklaw 於 2022-4-26 11:58 發表

查下你講呢間既價格, 最平都98, 有D差不多200, 得啖笑

整個網站寫英文, 整色整水, 馬上暴利十倍
可能你會話, 用起上來點爽, 點好用
無錯, 係好用, 但唔值呢個價

比如呢款, $198

淘寶呢間批發, 最貴個隻, 18人仔
我用佢地幾蚊人仔的都好好用, 佢賣到18, 肯定是好野來, 只需1/9價錢

三星S22 S21 Ultra曲面鋼化玻璃膜S20 Plus全膠手機膜3D高鋁全屏+

此款鋼化膜是3D曲面全膠吸附鋼化膜。此款鋼化膜與市面其他版本全膠最大的區別就是,我們這款屬于高鋁0.18MM玻璃,可以指紋解鎖,觸控靈敏,表面電鍍指紋油塗層,更加疏水疏油!手感效果很好!所有事物都有兩面性:曲面高鋁全膠膜的缺點就是相對貼膜複雜一些,需要動手能力較強的人比較適合。一般新手不建議嘗試,因為容易貼出很多白邊氣泡。另外就是曲面高鋁全膠膜都會有一點黑邊遮擋少許屏幕,介意的買家請謹慎下單!這些問題不在售后範圍內!

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-4-27 00:42 發表

查下你講呢間既價格, 最平都98, 有D差不多200, 得啖笑

整個網站寫英文, 整色整水, 馬上暴利十倍
可能你會話, 用起上來點爽, 點好用
無錯, 係好用, 但唔值呢個價

比如呢款, $198

淘寶呢間批發, 最貴個隻, 18人仔
我用佢地幾蚊人 ...
睇埋個殼, 一個賣128蚊, 一個賣10蚊 (8元人仔)
真暴利

附件

Screenshot_1.jpg(92.04 KB)

Screenshot_2.jpg(69.97 KB)

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]