• 瀏覽: 19,984
  • 回覆: 114
  • 追帖: 5
+10
呢部絕對係今年最扺X既android旗艦

下個月中香港發佈 應該五月尾有得買

7千港紙中度 規格等於X70 pro+ 無得輸

定價(5999人仔)仲平過oppo x5 pro(6299人仔) 唔知點解 可能陶瓷殼真係好貴

超期待中,近日係youtube 睇了很多介紹片啦

引用:
原帖由 patricktafeyuen 於 2022-4-29 10:40 發表
超期待中,近日係youtube 睇了很多介紹片啦
唯一煩惱係唔知㨂mtk或snapdragon好

x80一定係mtk, 今次x80 pro港行唔會好似find x5 pro咁直接唔入mtk啦掛

引用:
原帖由 ONZ... 於 2022-4-29 16:36 發表

x80一定係mtk, 今次x80 pro港行唔會好似find x5 pro咁直接唔入mtk啦掛
要影相最靚當然要snapdragon,  如果注重打機多D 就用mtk

請問80pro有無無線充電?
70pro+先至有,但又無行機😞

引用:
原帖由 大久保波士 於 2022-4-29 16:59 發表
請問80pro有無無線充電?
70pro+先至有,但又無行機😞
有 所有70 pro+既野佢都有

玻璃鏡嗰啲

你當佢係一部升級左晶片既70 pro+

引用:
原帖由 patricktafeyuen 於 2022-4-29 16:54 發表

要影相最靚當然要snapdragon,  如果注重打機多D 就用mtk
影相大家都有v1+ isp, 應該分別不大喎

打機睇評測反而係8 gen1 好啲但係熱 dimensity 9000就慳電啲

v1+話會對gpu有加乘

我都等買中!未用過Vivo啲機,唔知用唔用到google play! 見新聞講遲下5月中出港行,會行funtouch os 12,各谷友指教!funtouch os可用google?🙏

引用:
原帖由 c_3po 於 2022-4-29 23:45 發表
我都等買中!未用過Vivo啲機,唔知用唔用到google play! 見新聞講遲下5月中出港行,會行funtouch os 12,各谷友指教!funtouch os可用google?🙏
港行一定有Google

國行就自已download

引用:
原帖由 ONZ... 於 2022-4-29 17:29 發表

有 所有70 pro+既野佢都有

玻璃鏡嗰啲

你當佢係一部升級左晶片既70 pro+
咁就very good喇👍🏻👍🏻👍🏻

引用:
原帖由 ONZ... 於 2022-4-30 12:10 AM 發表

港行一定有Google

國行就自已download
謝謝解答,期待!

看慣例,港版vivo 一般cut咗一D嘢,跟國行不同

唔太抵  微雲台係人像鏡

引用:
原帖由 ONZ... 於 2022-4-29 16:36 發表

x80 pro港行 只得snapdragon.

我不如買X NOTE好過啦,貴千幾蚊

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]