• 瀏覽: 18,023
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
如果你部手機冇壞,仲用到,而你又想追新款,值唔值得買?

二年換一部,正常

壞機換新機

用舊咗就換

1.  舊機 RAM 少. 存量 32G , 64G 淘汰

2. 新款價格 大跌, 不再是4千起跳的旗艦機

3. 消費劵, 安心出行,  

4.  5G 機電量大充電快

5. 得一想二, 買多部 中階機其實唔係 貴
部LG Q92 二手 千二蚊,  部 oppo reno 2 8G+256都係千三蚊

政府消費卷、
有錢、換機!

係SMT上台時送左2000蚊手機配件消費劵+政府5000蚊消費劵
可以唔使加錢都換到部iphone13

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2022-5-8 20:42 發表
1.  舊機 RAM 少. 存量 32G , 64G 淘汰

2. 新款價格 大跌, 不再是4千起跳的旗艦機

3. 消費劵, 安心出行,  

4.  5G 機電量大充電快

5. 得一想二, 買多部 中階機其實唔係 貴
部LG Q92 二手 千二蚊,  部 oppo reno 2 8G+256都係千三蚊
2, 4🎯

贏股票、馬、波會買2、3部,消費券都會用來買手機

影相唔清換新機

屎忽痕

壞/爛/電量出現老化才會換. 而定部部旗艦都好貴. 
講開, 我每部機都用好耐. 
之前部華為MATE 9 白色陶瓷版用來做公司野, 都仲好順. 
OPPO 都出到FIND X 5, 我都仲用緊 FIND X 2PRO 來做主機,
我算唔算好慳家. 

引用:
原帖由 glue123 於 2022-5-21 09:40 發表
屎忽痕
你最坦白

引用:
原帖由 明眼 於 2022-5-21 09:53 發表
壞/爛/電量出現老化才會換. 而定部部旗艦都好貴. 
講開, 我每部機都用好耐. 
之前部華為MATE 9 白色陶瓷版用來做公司野, 都仲好順. 
OPPO 都出到FIND X 5, 我都仲用緊 FIND X 2PRO 來做主機,
我算唔算好慳家. 
你部華為, 依家仲支援谷歌更新咩?

引用:
原帖由 為香港人鼓掌 於 2022-5-24 13:05 發表

你部華為, 依家仲支援谷歌更新咩?
更新就無啦,話哂咁耐喎。唔期望佢有什麼更新,不過粒電比起以前係快左無電。我都諗緊買部平平地嘅替換。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]