• 瀏覽: 9,392
  • 回覆: 28
+3
引用:
原帖由 bm856 於 2022-7-6 14:42 發表

好,我去睇睇,唔該晒你呀
你出去換router方唔方便?
見有會員用數碼通換左6次router

數碼通,預呢個速度差唔多

速度好驚嚇!喺宿舍用死梗

引用:
原帖由 kawai887 於 2022-7-2 19:07 發表
直接用5G plan +5G手機唔係仲實際咩?
的確係.....除左冇LAN 之外, 我使用上黎SO FAR SO GOOD.

講返小小背景, 呢排公司好多人中左......所以我短站搬左出去自我隔離...

果度上網好慢....我用部A52 SAMSUNG 手機SHARE 5G.....睇片好順...

但5G 始終都係流動上網, 一定會有時DELAY 咁既問題....打機有時都會HIGH PING.

而家用惠康咭當寬頻

引用:
原帖由 有錢就落club玩 於 2022-7-6 12:20 發表

學生$148簽6個月home 5g包埋租機錢 唔限速仲想點
自己上官網睇
年頭wfh個時唔想用家人爭上網都裝左smt個5G寬頻半年約
用左大半年覺得smt個5G寬頻都收得幾順同穩定
黎緊約滿諗住轉簽24個月有埋家居電話送都吸引

引用:
原帖由 狂狂 於 2022-7-12 18:23 發表

upload張約上來研究下?見人用數碼通係呢個速度

引用:
原帖由 狂狂 於 2022-7-12 18:23 發表

樓主宿舍用, 用百佳3hk個優惠價$88吸引好多
一來宿舍唔會裝電話咁傻, 二來人地$88已經包埋router, 兩年都只係二千一左右
如果其他係$148, 兩年已經要三千五左右

引用:
原帖由 guagnichoibabii 於 2022-7-14 09:21 發表

一來宿舍唔會裝電話咁傻, 二來人地$88已經包埋router, 兩年都只係二千一左右
重有質素呢,3台個5G接收同速度都好d先啦!

引用:
原帖由 guagnichoibabii 於 2022-7-14 09:21 發表

小數怕長計, 一計就知慳好多

引用:
原帖由 Terre2501 於 2022-7-6 15:37 發表

你出去換router方唔方便?
見有會員用數碼通換左6次router
呢D情況應該都係關5G覆蓋事
所以申請前一定要試真D屋企或者宿舍係咪真係有覆蓋先好申請
見到3台係7日試用,而數碼講就有1個月免費試用
所以建議樓主可以申請1個月試用先,慢慢試真D宿舍係咪真係收得好同收得到5G先

引用:
原帖由 小小人LO 於 2022-7-18 16:38 發表

呢D情況應該都係關5G覆蓋事
所以申請前一定要試真D屋企或者宿舍係咪真係有覆蓋先好申請
見到3台係7日試用,而數碼講就有1個月免費試用
所以建議樓主可以申請1個月試用先,慢慢試真D宿舍係咪真係收得好同收得到5G先
嘩...原來壊6次router係關5G覆蓋事,咁即係數碼通5G覆蓋唔掂?

引用:
原帖由 kkw64 於 2022-7-18 19:10 發表

嘩...原來壊6次router係關5G覆蓋事,咁即係數碼通5G覆蓋唔掂?
3台打手比d新意啦,下下post呢張假相
你唔悶我都悶啦

引用:
原帖由 小小人LO 於 2022-7-18 21:44 發表

3台打手比d新意啦,下下post呢張假相
你唔悶我都悶啦
如果你覺得係假,你咪問番你公司數碼通了解下

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]