• 瀏覽: 11,034
  • 回覆: 13
用過華為既大概都翻唔到轉頭,想換P50 或黎緊出mate 50又驚冇gms用唔慣,有冇人分享經驗?

引用:
原帖由 炭屎郎 於 2022-7-30 17:45 發表
用過華為既大概都翻唔到轉頭,想換P50 或黎緊出mate 50又驚冇gms用唔慣,有冇人分享經驗?
主要要睇你用咩app, 是否全倚賴 Google.
其實只要不是非 Google 不可, 沒什麼不可以適應.

登入google 又話即將要額外手機認證,雖然話可以用短訊,但詳情未知,我有部V20無Sim 卡聽歌用,佢當係trust device.

PS: 二段登入可用 手機短訊、 google authenticator app丶 preprint 10 code等
好似話 Trust device 可免二段登入。

引用:
月尾星期五六日攞上旺角睇下先啦!
p30pro到今天仍然係強機

HONOR Magic4 Pro 好似幾好喎

想下載gms還是有辦法的

引用:
原帖由 Wayward 於 2022-8-4 03:39 發表
HONOR Magic4 Pro 好似幾好喎
我都諗緊呢部,價錢又唔太貴.不過都睇埋部mate50.點先

曾想過 vivo

想有 GSM , 又唔想貴,都仲有部中階 Honor 50 5G,賣2千幾蚊,但可惜容量只得 128G 

引用:
我部mate20x 用
到而家乜事都無喎!

換左電未?
可能電池老化,試下換電都係百幾
唔得再考慮換機

我用m30p唔用gms, 基本上無問題, utube可以睇網頁版, 谷歌地圖, whatsapp都可以用返, 其他app好多都可以係華為巿場下載

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2022-8-8 22:40 發表
我用m30p唔用gms, 基本上無問題, utube可以睇網頁版, 谷歌地圖, whatsapp都可以用返, 其他app好多都可以係華為巿場下載
yotube 可以用yotubue vanced
無廣告, 可以關屏播放, 完爆原版, 華為手機可裝

引用:
原帖由 vky11009 於 2022-8-10 03:32 發表

yotube 可以用yotubue vanced
無廣告, 可以關屏播放, 完爆原版, 華為手機可裝
Vanced tube or revanved 近日都發現廣告
仲有Newpipe, 簡單都是無廣告,推介裝埋用

主題標籤 #huawei #華為
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]