• 瀏覽: 12,476
  • 回覆: 14
  • 追帖: 4
+14

邊款手機牌子可以通話錄音

chusi 諸事
小米android 11都得?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 16:09 發表

唔一定嘅, 我喺vivo 香港官網   買部vivo X 50e   一樣可以錄音  是原裝行貨
down load App通話錄音ok?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 16:09 發表

唔一定嘅, 我喺vivo 香港官網   買部vivo X 50e   一樣可以錄音  是原裝行貨
x50e是否行貨有內置錄音通話?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 16:33 發表

是,    有內置錄音通話,  我現在用緊, 有電話黎    打出打入都會錄 , 部機喺香港官網買 , 當然是行貨,   當時  (情人節特惠)  買     $1398

老友記可否截圖看看通話錄音圖片

睇功能無講有內置通話錄音

怕攪錯,這款是Vivo x50e嗎?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 16:55 發表

咁我話畀你聽有囉  你信就信  唔信就算啦.

crop 埋圖俾你都唔信   真係冇嘢好講 !

官網都有講啦!  

怕攪錯,這款是Vivo x50e嗎?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 17:16 發表
Y20 平平哋仲有貨, 你可以打去CS問下佢有冇電話錄音   如果佢vivo 成個系列都有  y20都應該有

https://www.vivofans.com.hk/zh-hant/product/detail/1091620
好多謝回覆

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-5 17:08 發表

係呀,    官網而家買緊1799    可能平過出面  (原來買曬了, 售罄   可能你要出街買啦)

https://www.vivofans.com.hk/zh-hant/product/detail/1091454

錄音對話收得清楚大聲嗎?

引用:
原帖由 hungsing0 於 2022-8-5 20:17 發表
所有大陸牌子的智能電話都有內置電話錄音,但要買國內行貨,部份香港的大陸牌子機都有,早幾日去偉信問,佢話vivo會有電話錄音提示,每次打出或有人打嚟想錄音要自己撳掣,跟住會有語音提示對方話會進行錄音,我就唔清楚都係聽佢哋講,因工作關我都要有電話錄音的手機,就在香港買了華為的大陸行貨,佢哋幫我裝埋google,不過我部機買左差唔多三年,好似話而家裝唔到google
不是自動錄音,要聽指示㩒制

大陸行機可否裝香港app?

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-8-6 22:25 發表

可以的,實在不行你也可以買三星,索尼之類的
不明白,想知大陸行機裝香港Apps得唔得?

引用:
原帖由 ft907 於 2022-8-8 08:54 發表

冇錯    除非你好熟識得玩機    否則你買國行   好多時就算裝咗GMS  都有好多少問題出現
友台嗰邊就成日講啦, 用國行裝GMS,    收whatsapp會delay 等等........好多小問題.

所以建議你唔好諗住買國行機  都係買返香港行貨有錄音嗰啲算啦   
或者甚至乎買香港行貨嘅鴻蒙系統機 例如華為
是否華為鴻蒙系統可download通話錄音app無問題?

國行版手機邊度可以裝google play store?大約收費?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]