• 瀏覽: 12,478
  • 回覆: 16
  • 追帖: 4
+14
引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 13:46 發表

邊款手機牌子可以通話錄音
vivo

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 15:11 發表
小米android 11都得?
如果買返嚟  已經有內置錄音機嗰啲   就唔使裝apps    不論android 8-12 , 都不受google 限制  都可以錄音

例如我 vivo x50e 行緊android 12   佢內置嘅錄音機  一駁通電話就錄

引用:
原帖由 任撻華 於 5/8/2022 16:08 發表
水貨小米,行貨會俾香港通訊局抽走功能
唔一定嘅, 我喺vivo 香港官網   買部vivo X 50e   一樣可以錄音  是原裝行貨

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 16:13 發表

down load App通話錄音ok?
凡係download 通話錄音 app   都會受google 限制    唔畀你錄.

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 16:28 發表

x50e是否行貨有內置錄音通話?
是,    有內置錄音通話,  我現在用緊, 有電話黎    打出打入都會錄 , 部機喺香港官網買 , 當然是行貨,   當時  (情人節特惠)  買     $1398

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 16:40 發表

老友記可否截圖看看通話錄音圖片
你唔信我呀?  

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 16:40 發表

老友記可否截圖看看通話錄音圖片
通話錄音圖片

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 16:50 發表
睇功能無講有內置通話錄音
咁我話畀你聽有囉  你信就信  唔信就算啦.

crop 埋圖俾你都唔信   真係冇嘢好講 !

官網都有講啦!  

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 17:04 發表

怕攪錯,這款是Vivo x50e嗎?
係呀,    官網而家買緊1799    可能平過出面  (原來買曬了, 售罄   可能你要出街買啦)

https://www.vivofans.com.hk/zh-hant/product/detail/1091454

Y20 平平哋仲有貨, 你可以打去CS問下佢有冇電話錄音   如果佢vivo 成個系列都有  y20都應該有

https://www.vivofans.com.hk/zh-hant/product/detail/1091620

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 17:31 發表

錄音對話收得清楚大聲嗎?
非常好 好清

引用:
原帖由 hungsing0 於 5/8/2022 20:17 發表
所有大陸牌子的智能電話都有內置電話錄音,但要買國內行貨,部份香港的大陸牌子機都有,早幾日去偉信問,佢話vivo會有電話錄音提示,每次打出或有人打嚟想錄音要自己撳掣,跟住會有語音提示對方話會進行錄音,我就唔清楚都係聽佢哋講,因工作關我都要有電話錄音的手機,就在香港買了華為的大陸行貨,佢哋幫我裝埋google,不過我部機買左差唔多三年,好似話而家裝唔到google
我部vivo X 50e,  係冇提示嘅   對方亦唔知我會錄音
總之凡係打入打出  都會自動錄音

引用:
原帖由 chusi 於 5/8/2022 20:24 發表

不是自動錄音,要聽指示㩒制
我嗰部 vivo x50e,  係自動錄音   唔需要按任何制   總之打出打入就自動錄

引用:
原帖由 白茶清歡 於 6/8/2022 21:53 發表

😂😂之前的備用機,榮耀20 ,鴻蒙係統的。找通話錄音很簡單的,你去文件管理,輸入你打的電話號碼,就可以找到錄音文件了。大陸的大部分手機都支持通話錄音,小米,vivo之類的。
其實大家係咪要搞清楚先?
用第三方apps做唔到 錄音,  因為google (Android)限制咗.
你用鴻蒙系統冇限制   就裝乜錄音apps都得啦

引用:
原帖由 chusi 於 6/8/2022 22:29 發表

不明白,想知大陸行機裝香港Apps得唔得?
我諗你搞清楚先好買如果買咗整唔到就盞嘥錢
.

你要明白   用第三方 錄音apps , 用在android 系統上面   係google限制左唔畀你錄音
所以就算你買大陸水貨機   若係行android 系統   都有機會喺裝咗都用唔到.

所以為咗穩陣   一係就買,  買返嚟就有內置錄音嗰啲機    或者用鴻蒙系統的機 例如華為

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]