• 瀏覽: 67,240
  • 回覆: 49
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 波坡bo羅me 於 2022-8-19 13:09 發表
消費券出左,所以我終於換左我用左好耐嘅電話,因為最近好似都好興摺疊機,所以就買左,其實摺埋細細部都幾好幾方便,但用用下我真係覺得好唔慣。就係佢果條摺痕雖然摸落就好順滑,但唔知點解我睇到就覺得唔係幾順眼。同埋摺埋嘅時候,上蓋同下蓋有條隙,所以超易積麈。

仲有每次想用手機都要揭閞部機,都有啲麻煩,同埋成日開開合合,我都會好驚整爛個mon,所以我好多時候都會唔摺埋佢,搞到身邊啲朋友都笑我買部摺疊機 ...
折埋都好厚喔!?

近年電話功能已經沒太大突破,祇是標榜影相靚,但又幾多人曬出來,,大部份人用來影ws相,ws相又壓縮了,基本沒意欲換機

samsung flip 4出後、舊$2XXX!

引用:
原帖由 rosemary1216 於 2022-8-24 09:47 發表
質量奇差! 我平時已經好小心錫住去用嘞,鮮有整濕或跌落地… 估唔到用咗1年左右就出現致命嘅底板及電池故障: 其中1個話筒收音失靈、NFC失靈及電池打咗柴。拎去三叔整又話要收六千幾! DKLM
三叔電池一年打柴算耐用

夠時興夠新款就值回票價

仲嫌3嫌4

引用:
原帖由 dragonraja52 於 2022-8-25 09:14 發表
中間條坑 點都好似令到部機唔完美咁。
即係好似一張白紙上面有條黑線咁
其實不如出番分體屏幕好過啦

摺機唔係要嚟用,係要嚟曬㗎!

朋友2個月前就係買部摺機送比條女
用咗幾個月已爆MON
拎去3星話人為損壞要收幾千維修
要收幾千唔整買過部好過

引用:
原帖由 紅制 於 2022-8-23 09:58 發表
邊有咁易爛,我仲用緊fold 1,摺左3年都未爛啦
係呀,見屋企人部fold 1都用左幾年仲好地地
所以今年用消費劵都出左部fold 4,今次買fold有好多野送,有立架式case又有耳機,加1年Samsung Care+, 仲有$1500 trade in回贈,我係SmarTone 拎左RED Pass上台出Fold,仲有Galaxy watch 5送,隻錶都要$2300,真係圍返部機好抵玩

係地鐡打開嚟玩,好搶鏡

引用:
原帖由 炎夏疑惑 於 2022-8-26 15:07 發表

係呀,見屋企人部fold 1都用左幾年仲好地地
所以今年用消費劵都出左部fold 4,今次買fold有好多野送,有立架式case又有耳機,加1年Samsung Care+, 仲有$1500 trade in回贈,我係SmarTone 拎左RED Pass上台出Fold,仲有Galaxy watch 5送,隻錶都要$2300,真係圍返部機好抵玩
點樣先可以送galaxy watch?

樓主年紀小,以前好流行

引用:
原帖由 波坡bo羅me 於 2022-8-19 13:09 發表
消費券出左,所以我終於換左我用左好耐嘅電話,因為最近好似都好興摺疊機,所以就買左,其實摺埋細細部都幾好幾方便,但用用下我真係覺得好唔慣。就係佢果條摺痕雖然摸落就好順滑,但唔知點解我睇到就覺得唔係幾順眼。同埋摺埋嘅時候,上蓋同下蓋有條隙,所以超易積麈。

仲有每次想用手機都要揭閞部機,都有啲麻煩,同埋成日開開合合,我都會好驚整爛個mon,所以我好多時候都會唔摺埋佢,搞到身邊啲朋友都笑我買部摺疊機 ...
好容易爛

冇諗過會用,因為:
1. 感覺會唔襟
2. 要雙手先打開/摺埋好麻煩,除非將來做到單手開關(例如有粒掣)

摺埋彈開 

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]