• 瀏覽: 5,195
  • 回覆: 8
新買samsung S22, 但whatsapp備份唔到...
屋企人部A53又可以, 係S系列問題嗎?

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-8-22 03:45 發表
新買samsung S22, 但whatsapp備份唔到...
會否google帳戶登記/登入/注卌等問題

引用:
原帖由 hklv 於 2022-8-22 10:28 發表

會否google帳戶登記/登入/注卌等問題
又冇問題,用番舊手機入番whatsapp又可以備份,但新機就唔得唔知點解

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-8-22 15:10 發表

又冇問題,用番舊手機入番whatsapp又可以備份,但新機就唔得唔知點解
正因為你的注卌在舊機有記錄, 所以沒問題

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-8-22 03:45 發表
連結咗google account 未?設定做齊未?

引用:
原帖由 montejo 於 2022-8-22 19:03 發表

連結咗google account 未?設定做齊未?
做晒, 就係唔知備份唔到不停轉, 我都好好奇
用左咁多年ANDROID都係第一次備份唔到, 但又唔可以刪APP再裝過
一刪APP D記錄冇晒

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-8-23 00:16 發表

做晒, 就係唔知備份唔到不停轉, 我都好好奇
用左咁多年ANDROID都係第一次備份唔到, 但又唔可以刪APP再裝過
一刪APP D記錄冇晒
屋企部A71,,做次備份成廿幾三十分鐘……我出過貼!
部A53快啲,都起碼十零分鐘!
其次係小米……少過十分鐘
最快部華為,幾分鐘搞掂8gb幾

whatsapp一直備份唔到, 其實除左google可以做備份仲有乜野方法?
永遠停留係到唔識旭。。

引用:
原帖由 lankusa 於 2022-9-24 03:20 發表
whatsapp一直備份唔到, 其實除左google可以做備份仲有乜野方法?
永遠停留係到唔識旭。。
重裝WHATSAPP/ REBOOT手機再試下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]