• 瀏覽: 11,545
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
昨天攞部 S22+ 去朗豪坊維修, 職員話要攪  3,4 天, 俾佢嚇親, 以前記得第2天, 甚至即日可取。

好彩留返部爆  mon 舊手機係屋企。

上個月攞部 buds pro 去維修都攪咗成個星期, 過無手機咁麻煩, 做  backup 和  set up 舊手機攪咗大半日, 真係撮部手機去維持都唔係咁容易。

note 10+試過整兩星期..話無零件

引用:
原帖由 熙〞 於 2022-8-29 22:12 發表
note 10+試過整兩星期..話無零件
等咁耐, 應該可以要求換部新。

S20整一星期..又係話無零件

引用:
原帖由 炸蝦餅 於 2022-8-30 09:25 發表
S20整一星期..又係話無零件
無可能,S20 只係2代前,很多還有行保, 你去郎毫方 ?

三叔售後服務喺咁上下,前幾用HSBC信用卡買左部電視機包三年保養,第二年黑屏無野睇,等零件(電子底板)等左6個月,從此以後black list三星所有電子產品

話說自己部NOTE 20 ULTRA 就快過保養期  近排專登拎上去朗豪坊整  前後都係三個工作天就拎得番部機  速度黎講都算OK啦  同埋佢幫我換左 MON 電  同埋後面兩個鏡頭  所以當初額外比錢買三叔CARE果舊錢應該回左本了

我部S21用左幾個月,d電兩野用完拎去叫佢check電心有冇問題,佢迫我delete哂所有野,back up完先會幫我check,  最後我嘈完一輪,佢先勉強唔駛我back up幫我check, check完話電心冇事,叫我將個屏幕刷身率set番去60Hz唔好用120Hz,  話120Hz好食電,個下我真心嬲,120Hz係出機個時既賣點,依加叫我熄左佢!? check下電心性能都要我搞back up reset部機!? 冇野吓, 永世唔會再用垃圾3 星!

引用:
原帖由 Haha0708 於 2022-9-2 00:38 發表
我部S21用左幾個月,d電兩野用完拎去叫佢check電心有冇問題,佢迫我delete哂所有野,back up完先會幫我check,  最後我嘈完一輪,佢先勉強唔駛我back up幫我check, check完話電心冇事,叫我將個屏幕刷身率set番去60Hz唔好用120Hz,  話120Hz好食電,個下我真心嬲,120Hz係出機個時既賣點,依加叫我熄左佢!? check下電心性能都要我搞back u ...
你同佢嘈, 肯定玩你, 我昨天攞返, 換上了一枚新電池!  

引用:
原帖由 021102 於 2022-9-1 23:59 發表
話說自己部NOTE 20 ULTRA 就快過保養期  近排專登拎上去朗豪坊整  前後都係三個工作天就拎得番部機  速度黎講都算OK啦  同埋佢幫我換左 MON 電  同埋後面兩個鏡頭  所以當初額外比錢買三叔CARE果舊錢應該回左本了
哩位朋友真有智慧, 我都係就過保之前一定上去上維修中心 check 機, 通常有的收穫!  

引用:
原帖由 IPOMan 於 2022-9-2 07:51 發表

你同佢嘈, 肯定玩你, 我昨天攞返, 換上了一枚新電池!  
果日收機果個哥哥仔都幾串下   原來我買果個CARE 係連內置電都唔包第二年保的  如果要換都要電池費用再加200蚊檢查費   我果時都係決定忍下算  始終有野要搵佢檢查部機  點知拎機果時換左咁多野  連過保的電池都換埋

引用:
原帖由 021102 於 2022-9-3 22:59 發表

果日收機果個哥哥仔都幾串下   原來我買果個CARE 係連內置電都唔包第二年保的  如果要換都要電池費用再加200蚊檢查費   我果時都係決定忍下算  始終有野要搵佢檢查部機  點知拎機果時換左咁多野  連過保的電池都換埋
有 care 正常唔須檢查費, 可能佢想大你, 我上次同你一樣, 第二年尾, 念住自付換電, 後來免費換和底版。

拎部fold3上去整2星期都未有,話無零件。。。又唔係古懂機駛唔駛咁耐🥲

Fold 3, 9月頭換內mon, 2日後可以取機

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]