• 瀏覽: 12,116
  • 回覆: 37
  • 追帖: 4
+23
引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-9-15 21:41 發表

我都很少用OK Google。x30 pro是國行,應該沒有支援,我剛才切換語言試了一下,都未成功。除非你刷機,刷國際版edge 30 ultra 的rom,應該可以支援。至於刷機不太建議,搞不好會變成磚頭,死機。
明白曬,原來國行用唔到,刷機我又唔想,為有唔用ok google啦

引用:
原帖由 bong167 於 2022-9-16 11:23 發表

明白曬,原來國行用唔到,刷機我又唔想,為有唔用ok google啦
我都不用OK Google的,蘋果的siri都很少用。你這部機在哪裡買的?

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-9-16 11:27 發表

我都不用OK Google的,蘋果的siri都很少用。你這部機在哪裡買的?
深之都

引用:
原帖由 bong167 於 2022-9-16 22:49 發表

深之都
我覺得這部手機📱系統還不錯,比較簡潔,流暢,發熱也控制的比較好。我還在拼多多買了手機殼和鋼化膜。你覺得這部手機使用到現在感覺如何?

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-9-16 22:54 發表

我覺得這部手機📱系統還不錯,比較簡潔,流暢,發熱也控制的比較好。我還在拼多多買了手機殼和鋼化膜。你覺得這部手機使用到現在感覺如何?
都幾好用,直頭唔覺熱,差左用唔到ok google呢樣差小小

請問有原裝電話錄音

引用:
原帖由 kenny106 於 2022-9-18 08:01 發表
請問有原裝電話錄音
國行手機都自帶電話錄音功能

有咩自帶apps可以delete架,我驚del錯

這些都支持卸載,但我沒有刪減,反正內存夠大,留也沒什麼問題。你自己酌情刪減

原生系統?

引用:
原帖由 蘇聯總理柯西金 於 2022-9-22 20:46 發表
原生系統?
類似於原生系統,國行使用的myui。

請問用Google map 定位及訊息推送正常嗎?因我用小米國行唔太好

引用:
原帖由 cheuk813 於 2022-9-29 08:08 發表
請問用Google map 定位及訊息推送正常嗎?因我用小米國行唔太好
可以的

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-9-18 09:06 發表

國行手機都自帶電話錄音功能
請問,此機是否會自動電話錄音?無論打出或打入?不需按制才可錄!謝謝!

引用:
原帖由 wewewet 於 2022-10-2 15:25 發表

請問,此機是否會自動電話錄音?無論打出或打入?不需按制才可錄!謝謝!
可以的,不過要自己手動去設置

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]