• 瀏覽: 83,299
  • 回覆: 234
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 紅色薰衣草 於 2022-9-9 08:29 發表
Lightning 線貴好多倍,有專利…. 你用開就知死
我之前買了飛利浦牌子的充電器,還挺好用的。20w的,算是快充了😂😂🤣

引用:
原帖由 白茶清歡 於 2022-9-11 23:20 發表

差唔多吧,係大陸,蘋果🍎手機📱都爛大街。我有次坐地鐵🚇,發現四周,十有八九都係iPhone。跟香港相反,揾到一個揸住三星嘅人,真係百里挑一
貧果係方便唔駛點用腦嘅果粉用, 其次覺得係外國名牌, 人有我有嘅羊群心理!

引用:
原帖由 derrickt 於 2022-9-12 01:50 發表

貧果係方便唔駛點用腦嘅果粉用, 其次覺得係外國名牌, 人有我有嘅羊群心理!
即係你同意ios更方便易用
要唔方便,點解你唔用windows mobile🤣

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-9-12 00:24 發表

數據上,iphone最多hk人用,排二三四既加埋都唔夠iphone多
無錯, 以單一牌子去計, 蘋果一定係排第一, 但蘋果市佔率上年開始在香港已跌穿一半.
如果要純ANDROID機去計(不分牌子), ANDROID機在香港排了第一.

據StatCounter網站數據顯示,香港iPhone市場佔有率於2018年高達55.44%,但2019及2020年均呈下跌趨勢,2020年跌至44.41%,2021年8月則稍為回升至46.24%

引用:
原帖由 FungGor1983 於 2022-9-12 09:05 發表

無錯, 以單一牌子去計, 蘋果一定係排第一, 但蘋果市佔率上年開始在香港已跌穿一半.
如果要純ANDROID機去計(不分牌子), ANDROID機在香港排了第一.

據StatCounter網站數據顯示,香港iPhone市場佔有率於2018年高達55.44%,但2019及2020年均呈下跌趨勢,2020年跌至44.41%,2021年8月則稍為回升至46.24%
好正常,android主導低價市場,iphone主導高價市場

唔會個個都願意買幾千蚊電話

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-9-12 09:50 發表

好正常,android主導低價市場,iphone主導高價市場

唔會個個都願意買幾千蚊電話
其實有得揀, 消費者就是贏家.
好彩當年GOOGLE推出ANDROID, 否則以微軟既WINDOWS PHONE根本無可能招架蘋果, 到時智能手機只有一個選擇.

引用:
原帖由 ovshk 於 2022-9-12 08:43 發表

即係你同意ios更方便易用
要唔方便,點解你唔用windows mobile🤣
以前有用過兩部 window phone, 唔覺得方便!

你編文2018年嘅.
之後已經可以

iPhone 14 美版移除實體 SIM 卡創造新革命?事實上是非常「反消費者」的設計!

https://axiang.cc/archives/76730

引用:
原帖由 derrickt 於 2022-9-12 10:40 發表

以前有用過兩部 window phone, 唔覺得方便!
有人覺得易用係錯,呢d人應該用windows mobile🤣

分分鐘15都冇Type. C

引用:
原帖由 eaglegogo 於 2022-9-9 23:19 發表

指紋安全好多,faceID用張相已經開到。
你講得呢句就知你未用過

用緊部機舊電唔係好得,所以都要換機
不過見到smt上台可以用同一機價就買到雙部容量手機
又可以免息免手續費分期,抵過apple門市買已經落左訂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]