• 瀏覽: 8,718
  • 回覆: 50
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 14:59 發表

唔係呀,華為雲端備份一早可以backup WhatsApp 我已用了2年。
但我諗住換返吾用華維,到時可以還原返?

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 15:51 發表

但我諗住換返吾用華維,到時可以還原返?
當然可以,在華為機內嘅WhatsApp資料,只要你在機內gspace再開一個WhatsApp,就可將資料轉去gspace內嘅WhatsApp,因gspace內有GMS,你可以在gspace內嘅WhatsApp backup去Google drive, 就可以WhatsApp搬去出面任何一部有Google嘅Android機了。

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 16:37 發表

當然可以,在華為機內嘅WhatsApp資料,只要你在機內gspace再開一個WhatsApp,就可將資料轉去gspace內嘅WhatsApp,因gspace內有GMS,你可以在gspace內嘅WhatsApp backup去Google drive, 就可以WhatsApp搬去出面任何一部有Google嘅Android機了。
Gspace果part我知,但本身我係華為用whatsapp apk果年既野backup吾返喎

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 16:45 發表

Gspace果part我知,但本身我係華為用whatsapp apk果年既野backup吾返喎
你而家想backup嘅WhatsApp資料相片還在mate30pro內,請詳細說明。

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 16:54 發表

你而家想backup嘅WhatsApp資料相片還在mate30pro內,請詳細說明。
對! 相片在而家的mate30pro內,相片可以照搬…但whatsapp裡面既多媒體庫,同對話,如何backup

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 17:04 發表

對! 相片在而家的mate30pro內,相片可以照搬…但whatsapp裡面既多媒體庫,同對話,如何backup
是在本機內WhatsApp還是在gspace內嘅WhatsApp資料?

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 17:13 發表

是在本機內WhatsApp還是在gspace內嘅WhatsApp資料?
本機內既whatsapp

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 17:14 發表

本機內既whatsapp
首先入WhatsApp按(對話備份),之後入gspace剷走之前入面個WhatsApp,重新再裝WhatsApp,登入你現有電話號碼,佢就會自動找到你機內的備份,不要選(略過),如果唔係要重新再裝,載入備份就完成了。

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 17:39 發表

首先入WhatsApp按(對話備份),之後入gspace剷走之前入面個WhatsApp,重新再裝WhatsApp,登入你現有電話號碼,佢就會自動找到你機內的備份,不要選(略過),如果唔係要重新再裝,載入備份就完成了。
好,我試下,係邊到重新再裝?

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 19:48 發表

好,我試下,係邊到重新再裝?
gspace裡面重新裝一次WhatsApp

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-16 12:30 發表

Mate 30 pro, 其實係屋企人換機吾用,我先執黎用,用左一年到囉,開頭用gspace入面個whatsapp既,之後見人話佢個巿場有,咪下載個apk囉,完全冇為意冇得backup,去衛訊問過都話冇得搞
你用gspace 大前提已有gmail
咪backup 返上gmail

我反而想知樓主放幾錢部機

華為機都敢用

無GMS點備份上GOOGLE
唔好玩啦

引用:
原帖由 Dani123 於 2022-9-16 22:37 發表

你用gspace 大前提已有gmail
咪backup 返上gmail
係gspace入面既whatsapp可以呀,係華為既whatsapp 就不能了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]