• 瀏覽: 8,045
  • 回覆: 50
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 Dani123 於 2022-9-16 22:39 發表
我反而想知樓主放幾錢部機
吾放啦…留黎影相,影相係屈機既

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-15 17:48 發表
今次仆街了,有冇師兄有辦法
你部華為乜嘢型號。

引用:
原帖由 fukyellowobject 於 2022-9-17 11:29 發表

你部華為乜嘢型號。
Mate30pro

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 17:39 發表

首先入WhatsApp按(對話備份),之後入gspace剷走之前入面個WhatsApp,重新再裝WhatsApp,登入你現有電話號碼,佢就會自動找到你機內的備份,不要選(略過),如果唔係要重新再裝,載入備份就完成了。
禁對話備份,佢load 完100%之後話無法備份

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-17 15:43 發表

禁對話備份,佢load 完100%之後話無法備份
係咪選錯了?

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-17 16:14 發表

係咪選錯了?
我登入登出太頻繁,而家仲有幾小時先可以入到,一陣再cap圖比你睇

哩個意思係,將華為個whatsapp 備份左係本機先,跟住,重新裝過gspace 既whatsapp, 佢就會還原返本機既備份?跟住就可以用gspace 既whatsapp升返上Google, 就可以換機了

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-17 16:51 發表

我登入登出太頻繁,而家仲有幾小時先可以入到,一陣再cap圖比你睇

哩個意思係,將華為個whatsapp 備份左係本機先,跟住,重新裝過gspace 既whatsapp, 佢就會還原返本機既備份?跟住就可以用gspace 既whatsapp升返上Google, 就可以換機了
對,登入太頻繁嘅話,亦都可以選由美國WhatsApp打電話俾你一樣可以登入。

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-15 17:48 發表
今次仆街了,有冇師兄有辦法
先係舊機做本地備份,然後抄走機內whatsapp資料夾,已經係備份……
新機裝咗whatsapp先,未啟動程式前抄成個資料夾入機,之後啟動whatsapp就會找到備份,選復原就搞掂!

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-17 17:21 發表

對,登入太頻繁嘅話,亦都可以選由美國WhatsApp打電話俾你一樣可以登入。
備份到了但gspace 個whatsapp又要等13小時先比我登入😅明天再試

引用:
原帖由 winglaw99 於 2022-9-17 18:33 發表

先係舊機做本地備份,然後抄走機內whatsapp資料夾,已經係備份……
新機裝咗whatsapp先,未啟動程式前抄成個資料夾入機,之後啟動whatsapp就會找到備份,選復原就搞掂!
明白師兄🙏吾該,但我試左之前個師兄方法先,不過個資料夾係邊?點樣抄過新機?

引用:
原帖由 1467bee 於 2022-9-16 17:39 發表

首先入WhatsApp按(對話備份),之後入gspace剷走之前入面個WhatsApp,重新再裝WhatsApp,登入你現有電話號碼,佢就會自動找到你機內的備份,不要選(略過),如果唔係要重新再裝,載入備份就完成了。
搞掂喇🙏吾該曬

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-17 19:49 發表

明白師兄🙏吾該,但我試左之前個師兄方法先,不過個資料夾係邊?點樣抄過新機?
根目錄“WhatsApp”資料夾,用USB手指/經電腦抄出便可!

引用:
原帖由 我嬴 於 2022-9-18 12:51 發表

搞掂喇🙏吾該曬

成功嗎?

引用:
原帖由 fanherman 於 2022-9-18 21:10 發表
成功嗎?
成功!!做左本機備份先

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]