• 瀏覽: 6,149
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
+2

估計xperia 1 iv用到5年
後面果啲都未必追到1iv嘅屏幕像素

引用:
原帖由 韓風粗俗的主題 於 2022-9-16 22:14 發表
2015年已經4k mon
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium-7536.php

ppi仲高過依家

但係sony啲電話…以前都還好,近年出長條型,始終睇唔慣

另外係始終搣唔甩嗰個核核突突嘅3.5mm耳機孔

軟件方面亦不及samsung好用

引用:
原帖由 肥矮太空灰 於 2022-9-23 12:15 發表

2015年已經4k mon
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_z5_premium-7536.php

ppi仲高過依家

但係sony啲電話…以前都還好,近年出長條型,始終睇唔慣

另外係始終搣唔甩嗰個核核突突嘅3.5mm耳機孔

軟件方面亦不及samsung好用
其實兩者三星,Sony各有特色啫
冇話分邊個好啲 睇自己需要
我係衝着Sony Xperia 1 lV啲畫質靚
而買嘅 完全冇拎我失望 滿意非常

可惜無乜人識欣賞,索尼又唔爭氣

喺香港用 Sony機已經係deadhard fans

sony 機係唯一一部我單手揸得實,
而且揸得緊,
而且仲單手揸得緊同時打到字嘅電話.

系統最憎就係Samsung , 送一大堆無用嘅apps, 仲要唔比鏟, 我部S8 粒電一年效能得返30%左右, 永不錄用

引用:
原帖由 ChrisDior 於 2022-9-25 00:19 發表
sony 機係唯一一部我單手揸得實,
而且揸得緊,
而且仲單手揸得緊同時打到字嘅電話.

系統最憎就係Samsung , 送一大堆無用嘅apps, 仲要唔比鏟, 我部S8 粒電一年效能得返30%左右, 永不錄用
咁iphone mini應該都適合你,你咁在意單手操作

另外samsung跟機來嗰啲app好多都剷得嘅

引用:
原帖由 faith0928 於 2022-9-24 10:18 發表
喺香港用 Sony機已經係deadhard fans
最大問題係無得入八達通(i mean smart octopus,拎部電話出來拍機)

smart octopus得apple同samsung兩個選擇(華為大陸嘢,不了,絕對信唔過)

曾經數年前,C字頭既sim card出個有 octopus   2 合 1 既...

主題標籤 #sony #xperia
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]