• 瀏覽: 9,071
  • 回覆: 13
  • 追帖: 2
14應該係最差,比13不如
個廢島超礙眼,又唔會消失,失敗設計
13同14最大優點係個mon順咗
但用電多咗,續航差過12
最大問題係厚咗同重咗,本身已經好聚手
希望15 溥少少⋯ (下面14上12)

引用:
原帖由 m40 於 2022-9-21 16:24 發表
講電方面,12pm根本就唔係13pm果皮

引用:
原帖由 天又南 於 2022-9-21 16:25 發表

講電方面,12pm根本就唔係13pm果皮
厚度加重咗已經冇晒購買慾⋯

我考慮咗幾日,今日已經cancel咗原本28/9送貨的14 pro max, 我覺得 14 pro max 的 gimmick 嘢, 真係冇乜實用價值,果個dynamic island 先至最低能,玩來玩去都係有一舊黑色野起個mon 上面。我今年堅持繼續使用 12 pro max。

引用:
原帖由 @@@139 於 2022-9-21 16:57 發表
我考慮咗幾日,今日已經cancel咗原本28/9送貨的14 pro max, 我覺得 14 pro max 的 gimmick 嘢, 真係冇乜實用價值,果個dynamic island 先至最低能,玩來玩去都係有一舊黑色野起個mon 上面。我今年堅持繼續使用 12 pro max。
換電頂多年

12真係不了 電出名廢 13pm就真係勁

引用:
原帖由 m40 於 2022-9-21 16:24 發表
咁13Promax重唔重過12?

12mini根本係黃金比例+一手全屏,外觀同手感屈晒機無得輸
好地地又停左

我部iphone 7 打打地柴
但人人都在屌14冇進步, 14PRO 個鬼靈精怪島唔單止冇用仲好阻擋視線
搞到我想買部2手機頂一年
唔知買唔買 iphone 12 或 12pro 好 (買13系列的2手不如比多少少錢買1手機)

引用:
原帖由 will0406 於 2022-9-22 21:51 發表
我部iphone 7 打打地柴
但人人都在屌14冇進步, 14PRO 個鬼靈精怪島唔單止冇用仲好阻擋視線
搞到我想買部2手機頂一年
唔知買唔買 iphone 12 或 12pro 好 (買13系列的2手不如比多少少錢買1手機)
比我就揾部二手十三算了

引用:
原帖由 炎夏懷舊的流彈 於 2022-9-22 21:11 發表

咁13Promax重唔重過12?
一樣重過

慘,新不如舊

各人各有所好, 我就iPhone 12 pro max 256G 換 14 pro max 512G 或 1T . 如果你鐘意影相, 應該冇理由唔換機。 仲有cpu 快二代喎, 執相都快好多。 

引用:
原帖由 victor01 於 2022-9-25 15:22 發表
各人各有所好, 我就iPhone 12 pro max 256G 換 14 pro max 512G 或 1T . 如果你鐘意影相, 應該冇理由唔換機。 仲有cpu 快二代喎, 執相都快好多。 
我好多年冇用ip,有用ipad,見佢冇咗m額,就買部14pm玩下,但都要keep住部android,佢有啲野真係冇android咁方便

主題標籤 #iphone
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]