• 瀏覽: 22,783
  • 回覆: 84
+4
自己睇圖
玩左2日
唔換機 唔退錢
想唔想知係邊度買

附件

IMG_20220929_153737.jpg(146.88 KB)

佢個霸王條款真係無敵
貨一出門 恕不退換
你扲番去維修保養

引用:
原帖由 Kwan126 於 2022-9-30 15:37 發表
自己睇圖
玩左2日
唔換機 唔退錢
想唔想知係邊度買
safari用最多,可能你入了某些問題網站,例如會不斷自動播片播廣告的網站。咁未必係手機的問題。平常用safari應平均20%左右,你去到一半明顯過量,但玩tube只用了十幾廿%,即是去過可能會不停彈廣告的網站。

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-9-30 23:26 發表

safari用最多,可能你入了某些問題網站,例如會不斷自動播片播廣告的網站。咁未必係手機的問題。平常用safari應平均20%左右,你去到一半明顯過量,但玩tube只用了十幾廿%,即是去過可能會不停彈廣告的網站。
我己經reset過部機 
裝得一個app
全程冇睇過片
2個零鐘冇晒電
叫我扲去保養 
勁!

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-9-30 23:26 發表

YouTube 我係會員黎
果個鐘百分之90時間都係背景運行

引用:
原帖由 Kwan126 於 2022-10-1 06:03 發表

我己經reset過部機 
裝得一個app
全程冇睇過片
2個零鐘冇晒電
叫我扲去保養 
勁!
咁可能第一次開機設定後自動走了去iphone系統更新。關wifi籃牙可能會用少些電,唔開無線耳筒又少d.

引用:
原帖由 Kwan126 於 2022-10-1 06:04 發表

YouTube 我係會員黎
果個鐘百分之90時間都係背景運行
tube其實係親google產物,iphone係咪應用apple music ?

我估應該係細機,但細機舊電都未至於有咁垃圾,上圖未能反映客觀事實

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2022-10-1 13:54 發表
我估應該係細機,但細機舊電都未至於有咁垃圾,上圖未能反映客觀事實
淨上網3分多鐘睇新聞掉左2%電
呢度冇得擺影到咋
如果唔係我可以擺明上黎
部機係台出
我第2日已經同佢地講左有問題
佢拖到今日答我話 
唔換機 冇得退款
自己扲去apple維修

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-10-1 13:13 發表

tube其實係親google產物,iphone係咪應用apple music ?
咁乜都冇開 淨上yahoo睇新聞 睇左3分40秒冇左2%電 次次都好準時時3分40至50秒冇2%電 又點計呢
部機買左2日已知有問題 都打上去台問
佢拖左我7日 今日答我話
唔會退 唔會換
即使apple 證2部機2硬件有問題都係apple 維修

引用:
原帖由 Kwan126 於 2022-10-1 15:41 發表

咁乜都冇開 淨上yahoo睇新聞 睇左3分40秒冇左2%電 次次都好準時時3分40至50秒冇2%電 又點計呢
部機買左2日已知有問題 都打上去台問
佢拖左我7日 今日答我話
唔會退 唔會換
即使apple 證2部機2硬件有問題都係apple 維修
Y虎較耗電,因為成日有新聞,但廣告比較少病毒。
你有無試過較省電下用?會唔會都係咁用電,如果仲係應送修,以後睇片聽歌可能要改用apple TV, apple music.
初設定時好用電,可能剛洗完機你入唔到機內設定,仲係第一畫面時手機已自動更新,如果機內有卡用5豬,可能係咁下載更新,直至你人手停更新功能或數據。所以初設定可先唔插卡,設定好基本才關機,入卡再開機,試下會唔會仲超熱,或可再開機時轉省電,無再熱再取消省電模式。

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-10-1 16:09 發表

你有無試過較省電下用?會唔會都係咁用電,如果仲係應送修,以後睇片聽歌可能要改用apple TV, apple music.
初設定時好用電,可能剛洗完機你入唔到機內設定,仲係第一畫面時手機已自動更新,如果機內有卡用5豬,可能係咁下載更新,直至你人手停更新功能或數據。所以初設定可先唔插卡,設定好基本才關機,入卡再開機,試下會唔會仲超熱,或可再開機時轉 ...
部機係冇發熱嫁

引用:
原帖由 octopus29345 於 2022-10-1 16:09 發表

初設定時好用電,可能剛洗完機你入唔到機內設定,仲係第一畫面時手機已自動更新,如果機內有卡用5豬,可能係咁下載更新,直至你人手停更新功能或數據。所以初設定可先唔插卡,設定好基本才關機,入卡再開機,試下會唔會仲超熱,或可再開機時轉 ...
第一
部機已經係重設左
只下載左1個app YouTub music
所以係唔存在自動更新問題
第二
係掉電過程中 部機係完全冇發熱
第三 
無論係5G定wifi 狀態下消耗電量速度都唔到幾多 以4分鐘黎計可能係差15-25秒

引用:
原帖由 古默默的魚蛋 於 2022-10-1 13:54 發表
呢個app冇得擺影片
如果唔係我可以擺段片上黎
證明只開safari 
2分鐘就見到舊電係咪倒水
個台叫我扲去維修
個腦唔知諗咩

又大舊位置又低又郁黎郁去,煩到
仲衰過M字額

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]