• 瀏覽: 12,936
  • 回覆: 12
+3
因為見到有個X,應該係off左,所以無左聽寫!

打左去apple支援都無辨法!等再升級!

我啱啱試緊,冇問題喎

引用:
原帖由 desklchan 於 2022-9-30 05:16 PM 發表
我啱啱試緊,冇問題喎
你都係有個X但無問題!apple支援都冇辦法!

個咪有個x只係 你開左但又唔想語音輸入了就關閉番個語音輸入咁而已。。。。。

引用:
原帖由 timlee673 於 2022-9-30 16:19 發表
叫Siri switch on the mic

引用:
原帖由 loveyouy2k 於 2022-9-30 18:43 發表
個咪有個x只係 你開左但又唔想語音輸入了就關閉番個語音輸入咁而已。。。。。
正解

用android啦

引用:
原帖由 timlee673 於 2022-9-30 16:19 發表
我部13 pro max升了16.02之後都係有這個問題,Apple 維修部職員話已有多人反應有這個問題,佢地叫我等升級。

引用:
原帖由 Ipswich88 於 2022-10-15 06:59 AM 發表

我部13 pro max升了16.02之後都係有這個問題,Apple 維修部職員話已有多人反應有這個問題,佢地叫我等升級。
我早兩天已升16.0.3,都係一樣,現在只可以用國語做聽寫

引用:
原帖由 loveyouy2k 於 2022-9-30 18:43 發表
唔係個個smartphone user都好似你咁smart

引用:
原帖由 kaiyuk 於 2022-10-15 10:00 發表

唔係個個smartphone user都好似你咁smart

我依家就係用緊呢個輸入文字來輸入回覆

有個咪x 廣東話 咁就係正常囉。講極都仲係話唔得,最搞鬼係天才吧果啲磚家,算把啦

結果都係要洗機重裝先得

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]