• 瀏覽: 15,289
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
如題

引用:
原帖由 一隻肥豬55 於 2022-10-4 11:17 發表
如題
好用好多… …

窮的話 三星有平有貴 的用
最出名 note 系列的 S pen.

我沒錢用蘋果 , 不過蘋果系統芯片 生態 配件一直領導行業
ipad , 無線耳筒,手錶 . macbook
保安 ,防遺失 蘋果第一
連繫家人 朋友的 airdrop, 影片製作

apple pay  對 三星pay

不是一句好用 ,好用D 就買

iPhone 粉絲同 Android 粉絲答案截然不同。
我個人覺得 Android 好多參數可以改,刷機容易,價錢便宜。三星好多垃圾 apps 拖慢架機,但是它有些功能好好用
註:我用緊三星

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2022-10-4 13:51 發表
窮的話 三星有平有貴 的用
最出名 note 系列的 S pen.

我沒錢用蘋果 , 不過蘋果系統芯片 生態 配件一直領導行業
ipad , 無線耳筒,手錶 . macbook
保安 ,防遺失 蘋果第一
連繫家人 朋友的 airdrop, 影片製作

apple pay  對 三星pay

不是一句好用 ,好用D 就買
真呀,三星機價有平有貴而且出機又多優
好似SmarTone網上商店做緊Samsung秋祭閃購咁
S22 Ultra(512GB)減$2,500後$8,298
A22 5G減$500後先$1,498
真係貴又有平又有,可以超大彈性選擇

部部差不多 睇你要用咩功能 洗唔洗快充 部部都各有特色

未用過iphone唔知,但係samsung用咁耐都冇乜出事

Samsung 用開約三千元價位的機,2012 及 2015年買的兩部,體驗其實一般,但2021 買的就變得又快又順、好好用,只是用料(相對以前)比較化學。
iphone 始終覺得好貴,一直猶豫不決未入手。

引用:
原帖由 dooropener 於 2022-10-4 13:54 發表
iPhone 粉絲同 Android 粉絲答案截然不同。
我個人覺得 Android 好多參數可以改,刷機容易,價錢便宜。三星好多垃圾 apps 拖慢架機,但是它有些功能好好用
註:我用緊三星
三星冇咁多幅射

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 2022-10-24 11:37 發表

三星冇咁多幅射
少 d 輻射依樣嘢,我唔知道

三星要旗艦機先好用,由於三星配套軟件質素比較一般,中級機既效能不足以順暢運行 One UI 及其他三星的雜亂配套 Apps,只有頂級 Android CPU 可以支撐起一切。

我個人比較喜歡 iPhone,Android 的話會選擇其他品牌,若然要買三星機,我一定會揀旗艦型號。

我用過C9 pro 有時啲app久不久就死機要重新開機先用到

其實好睇廠商仲肯唔肯投入資源落部機度,通常平價機好少更新,旗艦機多啲,但android係開放式平台,如果軟件技術高就試下無妨,技術低就iPhone 算,同埋samsung旗艦機都8000蚊,其實拍得住iPhone 

好得多,平靚正

各有各好吧!最緊要你個人喜歡就好了,如果用著不喜歡的產品過生活,是不會令你感到幸福快樂的。

主題標籤 #iphone
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]