• 瀏覽: 13,522
  • 回覆: 13
我用緊 note 9 最近部機好似有啲問題, 我想買有S pen的機, 想問吓各位達人, S21 Ultra 及 S22 Ultra 有冇什麼大分別? 如果買S21 Ultra 是否已平了好多?

S21 Ultra  二手約 4千蚊, 相比 S22 ultra 新機開價 勁貴. 見過二手都7千

S21 ultra 的 驍龍888 熱和耗電
缺點舊帖自己追.. 
大分別--支筆另買定用倒 note 9支筆 就唔知. note9支筆要充電?
:::沒有電池,那電從哪來?Note 9 的 S Pen 使用了所謂的「超級電容器」儲存電力。普通電池充電速度慢,但可以存儲較大容量的電力,而電容器剛好相反,它充電速度很快,但是只能存儲小量電力。

oneplus啦

要 S pen 當然不會要 oneplus

二手平價 note 10 lite 千幾蚊
note 20 二千幾蚊

S22 Ultra
實用D

引用:
原帖由 四邑 於 2022-10-30 20:04 發表
oneplus啦
OnePlus 冇筆,冇得比較。

S21 Ultra 真係S 21,支筆冇位插。 S22 Ultra 其實係Note。

引用:
原帖由 生果轉貼員 於 2022-11-4 19:49 發表
S21 Ultra 真係S 21,支筆冇位插。 S22 Ultra 其實係Note。
掛住 Note 系

三星s22U國行版(包括香港,台灣版本)支持wifi6e嗎?

點解唔出返note? S22 ultra 好大部

引用:
原帖由 snoopy123 於 2022-11-7 17:34 發表
點解唔出返note? S22 ultra 好大部
要新,就冇Note啦。要s-pen黎緊都係得返s系嘅ultra款,想要細機都已成過去

引用:
原帖由 a_bit 於 2022-11-7 19:41 發表

要新,就冇Note啦。要s-pen黎緊都係得返s系嘅ultra款,想要細機都已成過去
S22U 咪即係 note 系嘅延續囉

引用:
原帖由 S.K 於 2022-11-7 19:56 發表

S22U 咪即係 note 系嘅延續囉
咁我係覆樓主話s22 ultra好大部,點解唔出note吖嘛

引用:
原帖由 a_bit 於 2022-11-7 20:41 發表

咁我係覆樓主話s22 ultra好大部,點解唔出note吖嘛
咁你又啱呀,要 S-pen 就出 S22U 啦,用緊,係食電咗D …… 整體唔錯

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]