• 瀏覽: 9,339
  • 回覆: 26
+7
如題! 因為"中移動"有個續約優惠Plan, 而"數碼通"又有個上台優惠Plan, 都係一樣.
42M 4G Plan,簽2年約,$68蚊8GB,之後係無限2M,而我平時只係上下網,睇下短片,平均每月只用10M左右,我係驚用爆8GB後,行2M上唔倒網,咁就被困2年,好慘啫!
請問各位師兄師姐,有冇用2M既經驗?麻煩俾啲意見,唔該晒.

PS.我都有用開其他數據卡,但我唔想用咁多張卡又要貪平,而最緊要係貪上台卡有話音漫遊功能,呢個對我比較重要.

引用:
原帖由 DanielWo 於 2022-11-23 12:00 發表

如果你單純上下網,睇下片,2M係夠用。打機之類就唔得啦,
明白!唔該晒師兄.

引用:
原帖由 yuyuccy 於 2022-11-23 00:38 發表
如題! 因為"中移動"有個續約優惠Plan, 而"數碼通"又有個上台優惠Plan, 都係一樣.
42M 4G Plan,簽2年約,$68蚊8GB,之後係無限2M,而我平時只係上下網,睇下短片,平均每月只用10M左右,我係驚用爆8GB後,行2M上唔倒網,咁就被困2年,好慘啫!
請問各位師兄師姐,有冇用2M既經驗?麻煩俾啲意見,唔該晒.

PS. ...
$68/8GB後2Mbps 幾抵,官網唔見有,請問有是門市還是街霸提供?是續約價還是新上台優惠?Thx

引用:
原帖由 認真辯輸了 於 2022-11-24 11:33 發表

$68/8GB後2Mbps 幾抵,官網唔見有,請問有是門市還是街霸提供?是續約價還是新上台優惠?Thx
"中移動"網上續約優惠,因為我本身係用緊佢最平嗰個$48蚊Plan,上網就用其他台既數據卡.
而"數碼通"就係喺佢個官網做既上台優惠Plan,佢仲有一個$108蚊20GB既Plan,用爆咗都係2MB無限.

引用:
原帖由 yuyuccy 於 2022-11-25 00:55 發表

"中移動"網上續約優惠,因為我本身係用緊佢最平嗰個$48蚊Plan,上網就用其他台既數據卡.
而"數碼通"就係喺佢個官網做既上台優惠Plan,佢仲有一個$108蚊20GB既Plan,用爆咗都係2MB無限.
數碼通官網唔見有,有Link嗎?Thx

引用:
原帖由 認真辯輸了 於 2022-11-25 09:40 發表

數碼通官網唔見有,有Link嗎?Thx
網上限時轉台優惠
如果唔得, 你就喺網頁搜尋smartone, 網頁其中一個位置都會有 "網上限時轉台優惠" 呢幾個字, Click入去就有嘢選擇.

引用:
原帖由 DanielWo 於 2022-11-25 14:15 發表

都差唔多,中移動有個優惠後153-200G,用爆後5MBPS
但係我部係4G電話,諗住遲啲先至換.

引用:
原帖由 yuyuccy 於 2022-11-26 00:42 發表

網上限時轉台優惠
如果唔得, 你就喺網頁搜尋smartone, 網頁其中一個位置都會有 "網上限時轉台優惠" 呢幾個字, Click入去就有嘢選擇.

謝謝!
我見到呢個網頁有提供推薦優惠碼,我打入去佢接受有興趣可以試吓。

SmarTone優惠碼/折扣券/SmarTone Coupon Codes(2022年11月每日不斷更新)- GroupBuya 優惠代碼

引用:
原帖由 認真辯輸了 於 2022-11-26 14:21 發表

謝謝!
我見到呢個網頁有提供推薦優惠碼,我打入去佢接受有興趣可以試吓。

SmarTone優惠碼/折扣券/SmarTone Coupon Codes(2022年11月每日不斷更新)- GroupBuya 優惠代碼

用smt保證你後悔莫及!42mb plan都只係比1.幾你,有時1mb都冇

whatsapp sd野出去都sd唔到,睇路!

我用緊 cmhk 2M 無限(冇 fup)。
影片要順,最多 360p.
日常 whatsapp 發相睇相 都 ok,。網頁,地圖都順暢。
不過因過 fup 而降2m 就好難講。

引用:
原帖由 小卡梅 於 2022-11-26 19:26 發表
我用緊 cmhk 2M 無限(冇 fup)。
影片要順,最多 360p.
日常 whatsapp 發相睇相 都 ok,。網頁,地圖都順暢。
不過因過 fup 而降2m 就好難講。
FUP對我唔係大問題,因為我每個月都係用10GB左右,有需要既話大不了買張數據年卡頂住,最大問題係要俾佢鎖兩年.
我依家都用緊中移動,而以下3款卡都有用過,但我有一個問題需要考慮......!!話音漫遊,因為我需要呢個功能.

每個月$30.8 csl台, 頭10激係42M速度,之後就3.6M無限任用,每月二千分鐘通話,不過要一次過交曬兩年台費,即係大約七百幾蚊,其實都好抵,我都用緊呢個台嘅儲值卡,不過只係得4G接收,好唔好就見仁見智。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]