• 瀏覽: 8,541
  • 回覆: 37
之前簽了24個月 csl 5G plan (每月可享用量基本可享用量: 12.0GB, 額外數據組合用量: 15.0GB), 依家月費$581一個月, 因為早兩年前買了iphone 12Pro, 佢有24個月回贈機價, 所以扣減$324, 加MOOV $39一個月及其他, apple watch e-sim免費.   實際月繳$314, 馬上於2022年12月20日到期了!

請問各位, 依家最優化可以點做呢?  打去cut?  買iphone 14pro 再簽24個月?  定還是轉台?  謝謝大家意見.   

其實CSL 4G同5G分別唔大,但4G平好多,可以去CSL街邊檔問續約幾錢會平過CSL舖頭續約

精哥你輸小埸波咩plan都入到使咩甘計🤣

引用:
原帖由 行運好心人 於 2022-11-25 12:04 發表
精哥你輸小埸波咩plan都入到使咩甘計🤣
就係輸太多, 依家算死草, 真係谷鬼氣

引用:
原帖由 DanielWo 於 2022-11-25 14:10 發表
試試中移動,
5G PLAN優惠大
109-50G
153-200GB
剛剛CSL 打來, $148 50G data不限速  5g plan, 包apple watch e-sim, $148包括所有費用.  簽兩年.

3台啦,188蚊有60GB,用匯豐卡多20GB,用好多APP例如FB,IG,呢D都唔計你data

引用:
原帖由 賭精精精 於 2022-11-25 03:14 PM 發表

剛剛CSL 打來, $148 50G data不限速  5g plan, 包apple watch e-sim, $148包括所有費用.  簽兩年.
係咪無限數據先
如果不是無限,用量王+58蚊
都係206,簽得過既
正常到期30日內,就會有最平個價
如果仲係多於30日,唔洗同佢急

引用:
原帖由 賭精精精 於 2022-11-25 15:14 發表

咁我覺得 "中移動" 呢個5G優惠Plan 抵好多喎! 起碼都有200GB, 都係$153蚊.

引用:
原帖由 yuyuccy 於 2022-11-26 01:06 AM 發表

咁我覺得 "中移動" 呢個5G優惠Plan 抵好多喎! 起碼都有200GB, 都係$153蚊.
中移動係同3HK比較
如果係揀csl既人,係唔會揀中移動或3HK
人地係的士同uber比較,你就建議佢搭巴士,抵D

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2022-11-26 09:54 發表

中移動係同3HK比較
如果係揀csl既人,係唔會揀中移動或3HK
人地係的士同uber比較,你就建議佢搭巴士,抵D
一架巴士幾百萬一部  貴過很多跑車  人地是坐私家巴士質素  行巴士專線  但車費又平過你  
你米坐的士Uber 慢慢塞   

引用:
原帖由 DanielWo 於 2022-11-25 14:10 發表
試試中移動,
5G PLAN優惠大
109-50G
153-200GB
其實係點計算法?

打上cs問續約啦,
唔啱心水嘅就下次再打,
csl啲續約唔同人會有唔同offer俾你,
我上兩次都係打幾次上cs,
打到個心水offer咪續

主題標籤 #5g #csl
鍵盤翻頁