• 瀏覽: 7,766
  • 回覆: 21
3月尾到期,5咭共享,用開4G想轉5G PLAN,有無 CHING用僅中移動,吾知接收好吾好,接收ok麻?TKS

#5g
睇你要便宜定係要質素囉,中移動咪就係便宜但網絡質素相對亦都收得麻麻

引用:
原帖由 loveyouy2k 於 2023-2-2 18:22 發表
幾草野買張儲值卡自己試自己常用地點
冇錯,因為個個台都有死位,最好真係買張儲值卡自己試下自己常出入地點,特別係屋企同返工地點。 以前我新界北返工用中移動個頭收得好差, 但係我住個度就掉返轉, csl成日斷線,反而用smt嘅網絡係返工同屋企地點接收係最為良好中規中矩

引用:
原帖由 Rotai 於 2023-2-3 11:06 發表

冇錯,因為個個台都有死位,最好真係買張儲值卡自己試下自己常出入地點,特別係屋企同返工地點。 以前我新界北返工用中移動個頭收得好差, 但係我住個度就掉返轉, csl成日斷線,反而用smt嘅網絡係返工同屋企地點接收係最為良好中規中矩
係呀, 個個台都有死位

自己用緊csl屋企都收得幾好, 公司見同事用中移都ok, 但屋企同公司見屋企人同同事用smt 都收得差又成日斷線

我屋企系中國移動香港永恆死位!現已經轉台告別中國移動香港

引用:
原帖由 dreamcomer 於 2023-2-3 18:29 發表

係呀, 個個台都有死位

自己用緊csl屋企都收得幾好, 公司見同事用中移都ok, 但屋企同公司見屋企人同同事用smt 都收得差又成日斷線
smt 廢都唔係第一日發生

引用:
原帖由 dreamcomer 於 2023-2-3 18:29 發表

係呀, 個個台都有死位

咁真係好睇地方喎,好彩我返工個頭同屋企用smt都係收得幾好
最重要係搭鐵都順可以睇足成程車嘅片唔會斷

如果對網絡冇要求嘅話中移都ok嘅

引用:
原帖由 炎夏豬豬 於 2023-2-6 11:52 發表

一睇就知你吹水作文啦

有無jetso…

你可以參考埋3台既5G共享plan,都有唔少優惠
https://web.three.com.hk/plans/5gmultisim/index.html

我住馬鞍山,鰂魚涌返工,CSL & CMHK完全無問題,搭鐵或巴士可全程睇YouTube 唔斷線。數碼通在公司收唔到。

引用:
原帖由 cykong817 於 2023-2-8 18:16 發表

我住馬鞍山,鰂魚涌返工,CSL & CMHK完全無問題,搭鐵或巴士可全程睇YouTube 唔斷線。數碼通在公司收唔到。
數馬通點會及其他大公司質素,收唔到都好正常

引用:
原帖由 炎夏豬豬 於 2023-2-6 11:52 發表

我成日用自由鳥周圍去, 我都無咩斷線問題

主題標籤 #5g
鍵盤翻頁
左右