• 瀏覽: 11,176
  • 回覆: 17

請問依家係咪無晒d一咭二號儲值卡架啦?
因本人一個月只會上大陸2~3次, 想搵一張有香港同大陸電話NUMBER既咭 (唔洗數據同短信,只通話), 除左上台重有乜選擇?( 要實名登記都無問題)
用途 : 自己用緊號碼飛線到一咭二號香港電話NO.張咭到...謝!

SoSIM 可加大陸副號,$19/30日或$190/300日,唔平但勝在唔使上台簽約。

明白...再想問下...要唔要啟動漫遊通話(是可以接聽及打電話)? 係咪張咭有錢响入而面就可以 ??  謝

引用:
原帖由 HAPPYQ88 於 4-6-2023 15:31 發表

明白...再想問下...要唔要啟動漫遊通話(是可以接聽及打電話)? 係咪張咭有錢响入而面就可以 ??  謝
本身SOSIM就已經啟動咗漫遊通話,唔駛再額外開啟。

明白...謝謝~~~

內地近來逐步收緊儲值咭致電國內電話,如你有需要致電國內號碼,要留意事態發展。

引用:
原帖由 bluejays 於 2023-6-5 01:28 發表

內地近來逐步收緊儲值咭致電國內電話,如你有需要致電國內號碼,要留意事態發展。
明白..3Q

引用:
原帖由 U-Transit 於 2023-6-4 20:02 發表

本身SOSIM就已經啟動咗漫遊通話,唔駛再額外開啟。
嘩~~睇返SO SIM個漫遊(大陸)通話要HKD8/分鐘.....傻架?????

引用:
原帖由 HAPPYQ88 於 5-6-2023 12:50 發表

嘩~~睇返SO SIM個漫遊(大陸)通話要HKD8/分鐘.....傻架?????
係呀!
佢當普通卡漫遊計算,當然貴啦

所以無乜都唔好接電話,cut線掣都唔好㩒,由佢身自己斷線,咁就唔會扣錢喇!

聯通一卡兩號$11蚊個月,兩年合約,每月有50分鐘免費通話

巳開通左SOSIM大陸電話, 想問一下依家想申請中聯通既"暢聽大灣區"(香港同大陸電話號碼), 咁我洗唔洗先取消SOSIM大陸號個實名? 因唔知大陸果邊有無限制 ?
P.S. SOSIM張大陸號聽電話要HKD8/分鐘...傻架?

先謝 !

除非要做生意,而家好少需要打/聽電話,熟人都用whatsapp/wechat 通話。

引用:
原帖由 HAPPYQ88 於 2023-6-8 19:19 發表

巳開通左SOSIM大陸電話, 想問一下依家想申請中聯通既"暢聽大灣區"(香港同大陸電話號碼), 咁我洗唔洗先取消SOSIM大陸號個實名? 因唔知大陸果邊有無限制 ?
P.S. SOSIM張大陸號聽電話要HKD8/分鐘...傻架?

先謝 !
聯通4G自由組合計劃比較啱你,每月最少$11 (包50分鐘通話) 就可以。
中國聯通(香港)CUniq網上商城 | 全球上網無界限

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]