• 瀏覽: 22,773
  • 回覆: 41
引用:
原帖由 panthercww 於 2023-6-7 13:56 發表

我都唔明手機點解完咁勁嘅相機性能,我寧願買部細單反好過。
所有功能係有好過無
事實上
佢哋已經成功將數碼相機取代

3星最差就係一個低用量既用家今日既s22 ultra電都用唔到一日,唔打機唔睇youtube唔上社交,剩收WS睇下報紙APP

引用:
原帖由 子貓貓 於 2023-6-10 23:09 發表

3星最差就係一個低用量既用家今日既s22 ultra電都用唔到一日,唔打機唔睇youtube唔上社交,剩收WS睇下報紙APP
S22 系列係粒火龍 8 Gen 1 太食電唔掂!

引用:
原帖由 子貓貓 於 2023-6-10 23:09 發表

22u主因係粒u出事,又唔好全部入哂三星數

高通當了兩年「火龍」該怪三星、ARM還是台積電?這到底是誰的問題
https://www.techbang.com/posts/9 ... dragon-whose-pot-is

好深入仔細,值得睇下

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-6-11 07:44 發表

22u主因係粒u出事,又唔好全部入哂三星數
OnePlus 10 pro都係用同一粒U,冇事噃。

引用:
原帖由 tltong 於 2023-6-11 16:45 發表

OnePlus 10 pro都係用同一粒U,冇事噃。
咁1+佢邊個位做得好呢?

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-6-11 17:22 發表

咁1+佢邊個位做得好呢?
真系唔知,1+電量一向都唔差。樓上師兄話22ultra輕度用量都涯唔到一日,有啲誇張掛。

三叔摺機已經俾國內品牌超越了!電池容量、屏幕比例、機身厚度及摺疊較位設計已經輸比國產機!

引用:
原帖由 tltong 於 2023-6-11 17:51 發表

真系唔知,1+電量一向都唔差。樓上師兄話22ultra輕度用量都涯唔到一日,有啲誇張掛。
我覺得1+佢回歸Oppo前,個os點睇到輕磅啲,比較接近原生,唔似三星咁多嘢pre-installed

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-6-12 01:21 發表

我覺得1+佢回歸Oppo前,個os點睇到輕磅啲,比較接近原生,唔似三星咁多嘢pre-installed
3星冇pre install app???

引用:
原帖由 tltong 於 2023-6-11 17:51 發表

唔係誇張,今日10點出門而家17.45分,電得返35%,我真係低用家,上網,睇報紙,開過openrice

引用:
原帖由 子貓貓 於 2023-6-13 17:48 發表

唔係誇張,今日10點出門而家17.45分,電得返35%,我真係低用家,上網,睇報紙,開過openrice
限制下啲背景app。我部21都用到一日。

引用:
原帖由 panthercww 於 2023-6-7 13:56 發表

我都唔明手機點解完咁勁嘅相機性能,我寧願買部細單反好過。
好耐沒聽過人用單反了, 什麼時代, 還有人說拿相機, 旅行99%人都是用手機影了啦, 時代進步了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]