• 瀏覽: 5,369
  • 回覆: 11
本主題由 Iankusa 於 2023-9-1 12:30 使用 提升卡

不知以為越多頻譜越好 朋友又比騙 我又贏左朋友一餐茶 都要多得中國移動有這樣的極速 中國移動好野

#5g
中移動4G vs 5G 定兩個唔同台?

引用:
原帖由 羅斯蘭迪 於 2023-6-12 10:13 發表

中移動4G vs 5G 定兩個唔同台?
都是中國移動 頻譜最多 下載率最快 接收沒死位 但在正常使用下就 3G都不如

引用:
原帖由 Iankusa 於 2023-6-12 10:46 發表

都是中國移動 頻譜最多 下載率最快 接收沒死位 但在正常使用下就 3G都不如
雖然佢地頻譜最多但佢地嘅用戶都係最多
從而拖慢左個網速呀?

引用:
原帖由 Iankusa 於 2023-6-11 14:47 發表

影片

不知以為越多頻譜越好 朋友又比騙 我又贏左朋友一餐茶 都要多得中國移動有這樣的極速 中國移動好野
是否又系 居民 怕輻射,要求 電訊商 把基站 安裝在大路上?屋苑門口?

引用:
原帖由 日月如梭 於 2023-6-12 11:02 發表

雖然佢地頻譜最多但佢地嘅用戶都係最多
從而拖慢左個網速呀?
兄弟說得對 特別多用戶投訴中國移動 是真的 本人投訴沙田醫院室外公園5G 弱到不懂轉回4G 一年多 中國移動 反饋部門 回覆石沉大海 你點睇 要吾要本人再測試 中國移動在沙田醫院 室外公園裡 用他的5G 用到婆婆 哭在長板凳中 

我自己用cmhk唔覺有咩大問題,其實咩台都有盲點,轉台前最好買咗儲值卡試下自己出入地方嘅訊號先轉台。
按樓主所講一年多都冇改善,咁應該好快完約,忍多幾個月轉台仲實際。

引用:
原帖由 Iankusa 於 2023-6-11 14:47 發表

影片

請問那一區段?https://www.google.com/maps/place/錦綉花園/@22.4768776,114.0448269,17.34z/data=!4m6!3m5!1s0x3403f0d4ef5ea8af:0x5f9ed764a5a55703!8m2!3d22.4775608!4d114.0456838!16s/m/0281d4v?entry=ttu

引用:
原帖由 octopusman 於 2023-6-12 20:47 發表

請問那一區段?https://www.google.com/maps/place/錦綉花園/@22.4768776,114.0448269,17.34z/data=!4m6!3m5!1s0x3403f0d4ef5ea8af:0x5f9ed764a5a55703!8m2!3d22.4775608!4d114.0456838!16s%2Fm%2F0281d4v?entry=ttu
新明苑酒樓 免費拍車 不限時間 先到先得 門口有小量自行車自己鎖上拍車位 還有露天大樹下 抽煙茶位 一家大細的嘆茶的好去處 網絡四大公司都有信 但不知上不上到網 中移動上載不到 三叔上載有點辛苦 但還可以 其他沒測試試

引用:
原帖由 psex 於 2023-6-12 11:24 發表

是否又系 居民 怕輻射,要求 電訊商 把基站 安裝在大路上?屋苑門口?
系呀!

引用:
原帖由 sing9304 於 2023-6-12 20:14 發表

我自己用cmhk唔覺有咩大問題,其實咩台都有盲點,轉台前最好買咗儲值卡試下自己出入地方嘅訊號先轉台。
按樓主所講一年多都冇改善,咁應該好快完約,忍多幾個月轉台仲實際。
我沒你大方 我反映給中國移動 婆婆用他的5G 哭在公園裡 還有好多地方 5G弱到沒流量 

我只知錦鏽花園數馬通係收唔到, 5G月費白交!

主題標籤 #5g
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]