• 瀏覽: 10,836
  • 回覆: 33
+9
其實佢意思會唔會唔係同時收到三個網而自動選最強! 而係例如廣東省接聯通, 其它省接電信, 或移動,,區區不同呢

sosim內地漫遊 是不是都會自動選擇最佳網絡?

引用:
原帖由 高智能低B獸 於 2023-7-9 20:31 發表

中國鐵塔聯合起5G基站,我估都會拉近信號質量。
會吾會同香港中國移動質數一樣差

引用:
原帖由 hellohello648 於 2023-7-10 11:14 發表

其實佢意思會唔會唔係同時收到三個網而自動選最強! 而係例如廣東省接聯通, 其它省接電信, 或移動,,區區不同呢
簡單D解係咪啫係本身3台漫遊在大陸收得唔好,所以依家當佢係大陸收得唔好時就會用轉用其他3間中國電訊嘅網絡呀

引用:
原帖由 海德薇格 於 10-7-2023 17:39 發表

簡單D解係咪啫係本身3台漫遊在大陸收得唔好,所以依家當佢係大陸收得唔好時就會用轉用其他3間中國電訊嘅網絡呀
唔該專業少少得唔得呀...

自己去研究吓3同你間數碼通喺內地有冇自家網絡先啦!

引用:
原帖由 高智能低B獸 於 2023-7-10 17:58 發表

漫遊信號差就應該唔關歸屬台事,最多你話佢個APN慢啫。
有道理

引用:
原帖由 高智能低B獸 於 2023-7-9 19:52 發表

漫遊國內又多個選擇。
即係可以邊間好就上邊間?

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-7-9 20:20 發表

內地室外同鄉郊覆蓋移動,電信最強,之後聯通
室內反而聯通唔好
無錯, 去到內地, 三間唔同地方確實係有唔同優勢, 無話一間完全獨大

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]