• 瀏覽: 5,541
  • 回覆: 15
手機的水貨價錢平幾百, 請問你們會否買水貨? 品質一樣嗎?

引用:
原帖由 同路人2020 於 2023-7-14 07:17 發表

品質一樣!水貨只喺平行進口商品.

引用:
原帖由 夏天進擊的隊長 於 14/7/2023 08:34 發表

品質一樣!水貨只喺平行進口商品.
規格有少少唔同     例如有啲機    係會冇咗B7  band.
就算同樣型號     有一d水貨版係冇nfc.
買嗰陣時要留意番規格

引用:
原帖由 ft907 於 2023-7-14 09:06 發表

規格有少少唔同     例如有啲機    係會冇咗B7  band.
就算同樣型號     有一d水貨版係冇nfc.
買嗰陣時要留意番規格
唔關事,係型號分別。

引用:
原帖由 alee001 於 14/7/2023 09:21 發表

唔關事,係型號分別。
見過有同一型號  係有分別     , 唔記得咗係點樣分
例如同樣叫LG  q6+   跟住後面有個number     例如 LM700  同埋LM701 (地區唔同   後面呢個number就唔同   個規格都有少少唔同)

引用:
原帖由 ft907 於 2023-7-14 09:25 發表

見過有同一型號  係有分別     , 唔記得咗係點樣分
例如同樣叫LG  q6+   跟住後面有個number     例如 LM700  同埋LM701 (地區唔同   後面呢個number就唔同   個規格都有少少唔同)
睇s/n同spect就知。

引用:
原帖由 同路人2020 於 2023-7-14 07:17 發表

品質一樣!水貨機港行和國行係無維修服務。

涼生買水魚基性經驗豐富
@涼鎮鷹

水貨如果係貴機,就不如上京東買多兩年保險保養啦!萬一有咩事,例如跌落地爆 mon,或者入水,都可以免費維修呀嘛!

會買水貨

品質一樣

要壞新機都可以壞 , 三星SONY 華碩
你想咩牌子先

VIVO 國行和香港版的os 不同, 差價唔只幾百
國行 origin OS (挷好多國內/vivo 自己app / 廣告
更新頻繁
>> 你問3星 Galxary note 和紅米 12Pro 5G, 邊部好
二手3星note 20 國行版  平左好多, 唔似香港二手鋪標價咁高

可較不到中文?

引用:
原帖由 lhcdims 於 14/7/2023 15:36 發表

水貨如果係貴機,就不如上京東買多兩年保險保養啦!萬一有咩事,例如跌落地爆 mon,或者入水,都可以免費維修呀嘛!
免費維修係咪要送返去大陸?

引用:
原帖由 ft907 於 2023-7-18 09:09 發表

免費維修係咪要送返去大陸?
需要自己囉去大陸維修,如果即日囉唔翻,就可以整完用集運運翻香港

尤其是曲面屏同埋折疊屏,呢兩樣特別容易出現屏幕問題,又或者接近1萬蚊一部個D手機,如果跟原廠1年保養風險太大,呢兩類我都會買保險同保養

應該一樣, 水貨就無保養

引用:
原帖由 lhcdims 於 18/7/2023 09:49 發表

需要自己囉去大陸維修,如果即日囉唔翻,就可以整完用集運運翻香港

尤其是曲面屏同埋折疊屏,呢兩樣特別容易出現屏幕問題,又或者接近1萬蚊一部個D手機,如果跟原廠1年保養風險太大,呢兩類我都會買保險同保養
去大陸搞   用你半日, 仲要畀上落車錢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]