• 瀏覽: 185,544
  • 回覆: 98
蘋果ceo出售蘋果股4,一邊叫人買,自己就走先。

我都唔打機,iphone同一部兩千蚊嘅阿婆電話係冇分別,不過阿婆嗰部兩千蚊電話有快叉,40分鐘0至100叉滿,可以用多過一日囉。呢樣嘢iphone都要過多兩代先可以追到

引用:
原帖由 月之民 於 2023-10-3 23:18 發表

我公司有同事真係代代iphone都換
睇住佢由iphone 11 pro max一直換到iphone 15 pro max
唔知為乜
虛榮感

引用:
原帖由 木伽四點 於 2023-10-4 10:55 發表

科技唧牙膏
對,其實一早計劃曬之後幾代點做,每代加小小嘢 就話新一代呃時代感 虛榮心態嘅人買,好賤格

家下有用家又話開大音樂(80-90%) 會拆聲 

蘋果大把粉代代去追。

其實我日日都經過蘋果店玩下手機,有日見有三四個不足二十的女仔,一拿起手機嘅評語係 "都唔靚嘅",所以科技先進都未必係最重要,各有所好。

睇網通話睇片果D架架機差唔多,有幾快

引用:
原帖由 9N餅主又亂咁封 於 2023-10-6 11:04 發表

理論上。喺同一外在配合之下,
3nm應該係會比7nm快同慳電嘅!
但依家好明顯係iphone嘅「殼」食唔起3nm
情況就如超級引擎放落架連散熱都冇做好嘅錢七,有咩用?
為咗冇咁熱,斬呢樣斬嗰樣,自欺欺人!
3nm應該係會比7nm快<==用家唔會覺啦......跑100米咁要讀秒咩.......  
3nm應該係會比7nm慳電嘅<===本身都唔食電慳得幾多??? 比你用多2粒鐘好未??? 好少人0%先去差

引用:
原帖由 月之民 於 2023-10-3 23:18 發表

我公司有同事真係代代iphone都換
睇住佢由iphone 11 pro max一直換到iphone 15 pro max
唔知為乜
比人水左16年係咩感覺? 

i15加入三哥真係大味到頂唔順,仲買?

15問題多令人失望 

電池咁少事都要慳

引用:
原帖由 冰涼的月光光 於 2023-10-5 23:26 發表

我都唔打機,iphone同一部兩千蚊嘅阿婆電話係冇分別,不過阿婆嗰部兩千蚊電話有快叉,40分鐘0至100叉滿,可以用多過一日囉。呢樣嘢iphone都要過多兩代先可以追到
40分鐘0至100叉滿叫快叉?你係唔係未用過快叉?宜加快叉都係15分鐘就已經叉滿5000電.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]