• 瀏覽: 15,078
  • 回覆: 11
有無那款 ??? NOVA系列?

華為中價機又來了

引用:
原帖由 vky11008 於 2023-10-9 06:36 發表

有無那款 ??? NOVA系列?
多謝分享。都係好消息。証明已經可以量產不同嘅芯片。

香港唔知多唔多人用,內地可能好多。

德國奔馳汽車又要用鴻蒙智能系統

nova12pro絶不可能有咁高SPEC, 唔係會比買左M60P既人鬧爆, 差不多同一個SPEC, 一部7000以上, 一部賣3000左右, 買左7000果D就會覺得比人搵笨, 留意右上方寫住圖片和參數只是猜測, 我估計nova12系列全部都會用KIRIN830, 製程應該會退至14nm, 因為要便於大量生產, 所以應該不會用9000S

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2023-10-9 22:04 發表

nova12pro絶不可能有咁高SPEC, 唔係會比買左M60P既人鬧爆, 差不多同一個SPEC, 一部7000以上, 一部賣3000左右, 買左7000果D就會覺得比人搵笨, 留意右上方寫住圖片和參數只是猜測, 我估計nova12系列全部都會用KIRIN830, 製程應該會退至14nm, 因為要便於大量生產, 所以應該不會用9000S
唔會喎,華為知道mate系列個價值系邊

希望 nova 12
後鏡頭,唔好用這個設計 

引用:
原帖由 番攤士碌架 於 2023-10-11 13:13 發表

希望 nova 12
後鏡頭,唔好用這個設計 
華為Nova12系列配置爆料:麒麟芯片+鴻蒙4.0 中端機市場變天了

以前nova 5, nova 6 都係用當時華為最高等級的芯片

5T  當時係用 Kirin 980
8G / 128

所以現在,還是可以的

nova 12  pro  用  9000S
都唔出奇的

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2023-10-9 14:26 發表

覺得華為好用嘅自然會買!

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2023-10-9 14:26 發表

我想買部國行做副機試下,用落ok就會慢慢放棄iPhone,回歸華為。

主題標籤 #huawei #華為
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]