• 瀏覽: 25,991
  • 回覆: 61
  • 追帖: 1
+5
Google, bing 比錢落競價廣告 詐騙內容都照出係置頂搜尋結果
呢D CASE好多人已中招, 搜尋公司又無責任?
點解所有新聞報導都無人提搜尋公司問題? 又唔關佢地事?
呢個故事教訓大家, 記得裝ADBLOCK

bing都係一膠樣

Google, bing 比錢落競價廣告 詐騙內容都照出係置頂搜尋結果

怎樣欺騙? 三唔識七都被呃?

呢D真係要自已睇清楚,不過依家後生仔女C9個個玩手機對電腦唔多熟好易中招。其實WIN11本身已經預裝Whatsapp,Microsoft store入面亦有。不過我search又好似無事。

早幾日我都中過招

呢種 search result 廣告應該 adblock 防唔到嘛?
每次我在 search result 搵野我都會睇下條 link 有冇古怪

引用:
原帖由 lctj9 於 2023-10-11 21:29 發表

呢種 search result 廣告應該 adblock 防唔到嘛?
每次我在 search result 搵野我都會睇下條 link 有冇古怪
可以, 裝ADBLOCK會全封
但大部人都無裝, 一搜就............

引用:
原帖由 stocky1010 於 2023-10-11 18:37 發表

怎樣欺騙? 三唔識七都被呃?
睇下呢幾日新聞啦, 好多人被呃錢啦

引用:
原帖由 vky11008 於 2023-10-11 21:40 發表

可以, 裝ADBLOCK會全封
但大部人都無裝, 一搜就............
防到呢度又防唔到第二度
點都好, 網上要小心, 接電話要小心, 出街又要小心...
提防提防, 真係好忙

見到簡體字九成係病毒, 千萬不要㩒

見到殘體字就睇路啦,同埋最好裝防廣告軟件。 尤其是呢一度,唔裝嘅話食廣告食到你傻。

香港見簡體字 真係要份外小心

唔關ad block事,唔好亂click不明來歷嘅link先可以防到。 同埋呢個case 係有用WhatsApp scan code , 都係事主一時大意

引用:
原帖由 vky11008 於 2023-10-11 01:51 發表

大撚鑊
我對住whatsapp打飛機

主題標籤 #google #谷歌
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]