• 瀏覽: 14,525
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
+15

Vivo 副線,專攻電競 , 香港人未必識,今次呢部外型好吸精,香港一定唔會有行貨, 想買部國行試下,但又未試過國行機,唔知裝番GMS麻唔麻煩,香港銀行apps 用唔用到。。

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 10:53 發表

I am interested too, I am leaning toward either iQOO 12 Pro or X100 Pro, but since camera is not that important to me, I probably will get iQOO 12 Pro. It should not be difficult to install the Google Play Store, you can check the video in Youtube. If you still worry about it, go to buy the water from the shop, they will install it for you but of course it will be more expensive than the retail price.

引用:
原帖由 kinwaing 於 2023-11-8 12:33 發表

I am interested too, I am leaning toward either iQOO 12 Pro or X100 Pro, but since camera is not that important to me, I probably will get iQOO 12 Pro. It should not be difficult to install the Goog ...
如果著重影相,就買Vivo X100,但IQOO 12 今次鏡頭也提升了不小,和小米14看齊,我想買IQOO 12主要係俾佢今次機背嘅設計吸引(白底有 BMW 標誌果款),已經好耐無手機我一望會覺得個外型好吸引我,上一部吸引到我係我而家用緊既華為P40 Pro 😂

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 13:23 發表

如果著重影相,就買Vivo X100,但IQOO 12 今次鏡頭也提升了不小,和小米14看齊,我想買IQOO 12主要係俾佢今次機背嘅設計吸引(白底有 BMW 標誌果款),已經好耐無手機我一望會覺得個外型好吸引我,上一部吸引到我係我而家用緊既華為P40 Pro 😂
我也是被它BMW3色logo吸引來的! X100系列除了拍攝鏡頭外,新的天璣9300的性能比8 Gen. 3還要強,先看看下週一的發報會,然後去Vivo深圳試吓實物的手感再決定!

引用:
原帖由 kinwaing 於 2023-11-8 13:56 發表

我也是被它BMW3色logo吸引來的! X100系列除了拍攝鏡頭外,新的天璣9300的性能比8 Gen. 3還要強,先看看下週一的發報會,然後去Vivo深圳試吓實物的手感再決定!
我明天會上深圳體驗店試上手比較下標版和 Pro版,X100我自己就興趣不大,外觀吸引唔到我,我係考慮緊買標版定Pro 版 IQOO 12, 聽日試完就決定到

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 14:13 發表

我明天會上深圳體驗店試上手比較下標版和 Pro版,X100我自己就興趣不大,外觀吸引唔到我,我係考慮緊買標版定Pro 版 IQOO 12, 聽日試完就決定到
等你報告! 看看你有沒有運氣在正式開售前買到!

引用:
原帖由 kinwaing 於 2023-11-8 14:35 發表

等你報告! 看看你有沒有運氣在正式開售前買到!
好,明天再匯報,難得有人和我一樣留意IQOO 12 咁有品味 😁

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 15:04 發表

好,明天再匯報,難得有人和我一樣留意IQOO 12 咁有品味 😁
如果手感可以,我比較喜歡12,因為它是平屏而不是像12pro的曲屏,1.5k的resolution 也比較慳電!
IP68其實作用也不大!

iQOO 12 發佈,採 Snapdragon 8 Gen3 處理器,三鏡頭組合實力驚人
https://www.techritual.com/2023/11/08/386942/

我有 iqoo 5 pro, iqoo8 pro, 裝playstore 好易, 但銀行app 我就無用過

不過歷來pro 跌價快, 唔洗急住衝,,,,你雙11 中劵另計

杭州亞運後 ...512G的11S 賽道版只要2499了

飛機玻璃窗設計影射小米logo

附件

d52a2834349b033bd6024bef53ce36d3d539bd79.jpg(51.74 KB)

whi_1024.jpg(64.61 KB)

引用:
原帖由 kinwaing 於 2023-11-8 15:37 發表

如果手感可以,我比較喜歡12,因為它是平屏而不是像12pro的曲屏,1.5k的resolution 也比較慳電!
IP68其實作用也不大!
我都覺得12性價比高一些,Pro版貴成千以上,但相差嘅嘢唔太多,直屏打機也好過曲屏

引用:
原帖由 gameplayer00 於 2023-11-8 15:45 發表

iQOO 12 發佈,採 Snapdragon 8 Gen3 處理器,三鏡頭組合實力驚人
https://www.techritual.com/2023/11/08/386942/

我有 iqoo 5 pro, iqoo8 pro, 裝playstore 好易, 但銀行app 我就無用過

不過歷來pro 跌價快, 唔洗急住衝,,,,你雙11 中劵另計

杭州亞運後 ...5 ...
好多人都話好快跌價,尤其之後又有One Plus 12同X100, 但係如果要等幾個月先跌我就可能買咗先

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 15:52 發表

我都覺得12性價比高一些,Pro版貴成千以上,但相差嘅嘢唔太多,直屏打機也好過曲屏
最重要mon 貼也好貼些

引用:
原帖由 kinwaing 於 2023-11-8 16:19 發表

最重要mon 貼也好貼些
絕對係,我而家部華為P40Pro 曲屏已很久沒有用 mon 貼,因為之前係出面貼過,貼完之後啲感應一係唔work, 一係好慢,最後索性唔貼

剛和體驗店客服對話,原來而家到店預訂,免費加送多兩年碎屏保障,但就冇得搶先拿現貨,要11號先有。

引用:
原帖由 雪碧堤子 於 2023-11-8 16:32 發表

剛和體驗店客服對話,原來而家到店預訂,免費加送多兩年碎屏保障,但就冇得搶先拿現貨,要11號先有。
那家店?華強北? 那明天訂就沒有2年碎屏保?

主題標籤 #vivo
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]