• 瀏覽: 5,158
  • 回覆: 8
  • 追帖: 1
本主題由 95搭8 於 2023-12-21 06:49 使用 提升卡
大欖隧道新鴻基親生仔得smt同cmhk半邊仔有特權入去裝基站
所以smt同cmhk入大欖咪收得唔錯,其他台入去咪load空氣囉

引用:
原帖由 快速的飛機 於 2023-11-13 15:09 發表

大欖隧道新鴻基親生仔得smt同cmhk半邊仔有特權入去裝基站
所以smt同cmhk入大欖咪收得唔錯,其他台入去咪load空氣囉
我都用緊數碼通大欖收得ok,反而我張So Sim只可以收到3G,應該要等到2025年政府收番條大欖先有4G
用(和記3)

引用:
原帖由 快速的飛機 於 2023-11-13 15:09 發表

係,正常黎講得SMT同CMHK先會係大欖收得好

引用:
原帖由 2x4 於 2023-11-14 21:29 發表

兄台 你搞錯了 是在錦田大欖隧道出面 轉車站露天停車場測試 下次經大欖隧道測試 貼上來再分享
出面就真係唔知,師兄你測完CMHK出左隧道之後收唔好嗎?

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2023-11-23 19:14 發表

我都用緊數碼通大欖收得ok,反而我張So Sim只可以收到3G,應該要等到2025年政府收番條大欖先有4G
用(和記3)
因為大欖隧道得親生仔SMT同半親生仔CMHK收得到,其他台都收唔好

引用:
原帖由 manymonmon 於 2023-12-20 17:54 發表

因為大欖隧道得親生仔SMT同半親生仔CMHK收得到,其他台都收唔好
係,得呢兩個台有權力可以起到基站

但我朋友喺大欖隧道用數碼通都一樣咁load空氣喎,同地鐵沿線一樣,估計係容量問題。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]