• 瀏覽: 9,223
  • 回覆: 15
+2
換了iPhone 15 Pro, 螢幕是否經常亮着顯示時間,有冇沒辦法全黑/全熄咗佢?有冇setting可以調教?

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-11-13 13:47 發表

https://youtu.be/72-937gpqNw?si=scD0hUxWbnyNIYTv
Thanks 

引用:
原帖由 zerosumgame 於 2023-11-13 18:03 發表

Thanks 
我用緊iPhone 8,反而希望有個時間長期顯示在畫面,30秒轉位置,好像以前NOKIA 2G手錶,可惜個iOS16.7.2沒有這功能,8上不到iOS17。

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-11-13 13:47 發表

https://youtu.be/72-937gpqNw?si=scD0hUxWbnyNIYTv
另一功能講左好耐都未有,就係FM收音機,不用數據,headphone 線作為天線。

引用:
原帖由 onlee2004 於 2023-11-14 07:34 發表

另一功能講左好耐都未有,就係FM收音機,不用數據,headphone 線作為天線。
在數據年代,連3星都放棄FM收音機,點會行番轉頭

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-11-14 07:45 發表

在數據年代,連3星都放棄FM收音機,點會行番轉頭
其實應該加埋當年愛立信手機的備用狀態指示燈,閃閃吓好過癮,尤其係戲院睇戲時

使用咗pro一排,發現螢幕會自己變暗如圖中紫色圈圈,需要自己人手調校變返光啲嘅螢幕,另外遙控Icon遙控唔到電視(黃色圈」,有冇人有同樣使用方面問題?

引用:
原帖由 zerosumgame 於 2023-11-14 19:51 發表

使用咗pro一排,發現螢幕會自己變暗如圖中紫色圈圈,需要自己人手調校變返光啲嘅螢幕,另外遙控Icon遙控唔到電視(黃色圈」,有冇人有同樣使用方面問題?

你係咪set咗「True Tone」on?
(Default 係on嘅,可以自己off」

True Tone開咗,佢會因環境自己調教光暗,suppose 係等你係唔同環境下雙眼望嘅嘢保持平均,所以有時你會發現佢自動暗咗。

引用:
原帖由 zerosumgame 於 2023-11-14 19:51 發表

請問點樣係iPhone set 呢個列表出嚟?

引用:
原帖由 六月飛釘 於 2023-11-15 07:40 發表

你係咪set咗「True Tone」on?
(Default 係on嘅,可以自己off」

True Tone開咗,佢會因環境自己調教光暗,suppose 係等你係唔同環境下雙眼望嘅嘢保持平均,所以有時你會發現佢自動暗咗。
沒有開到true tone, 開咗螢幕更暗

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-11-15 10:10 發表

我諗呢個係iPhone iOS 17 default, 我只是cap咗圖

提示: 違規內容已被屏蔽

熄咗呢度就唔會時光時暗

引用:
原帖由 CK.STEVEN 於 2023-11-15 10:10 發表

設定️控制中心

主題標籤 #iphone
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]