• 瀏覽: 15,891
  • 回覆: 96
  • 追帖: 2
+6
同上,現在元朗邊個網絡比較好用我想轉台

引用:
原帖由 心多多 於 2023-11-16 22:24 發表

用5g plan謝謝各位

3台5G plan幾抵用,你轉台會再平d有得免月費,
收得好唔好建議去門市試下先

引用:
原帖由 心多多 於 2023-11-16 22:24 發表

我就用3台的,有時會去形點返工,發覺形點I和II之間橫過的位置會切換基站較慢。
形點I的商舖內,出現有接收但會Load得弱的情況發生。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2023-11-17 16:31 發表

我就用3台的,有時會去形點返工,發覺形點I和II之間橫過的位置會切換基站較慢。
3台好多位都係室內收得差

我天水圍:
首先 CSL 唔好用!不論日夜時不時都 load 空氣。
SMT、3 都 OK, CMHK 要撞手神。不過如果你會坐 64K、269D、276P... 咁 CMHK 係不二之選。

SMC可以

引用:
原帖由 Cool.com 於 2023-11-17 16:31 發表

試下報上去3台比佢地知呢個問題,
會有人覆同處理,
佢地本身都有班人周圍走搵接收盲點

引用:
原帖由 Terre2501 於 2023-11-17 11:07 發表

3台5G plan幾抵用,你轉台會再平d有得免月費,
收得好唔好建議去門市試下先
轉台免3個月,平均168蚊有60GB有埋3地data送
https://web.three.com.hk/plans/5g/index.html?cmpid=web_comnvg_5gplanoa_220207_nil_nil

引用:
原帖由 kkw64 於 2023-11-18 02:32 發表

試下報上去3台比佢地知呢個問題,
會有人覆同處理,
佢地本身都有班人周圍走搵接收盲點
報嚟都無用,難道我走去報玩具反斗城最入面,有天線都係用唔到,就會有小蜜蜂去Check 得到咩?

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-18 08:40 發表

師兄,從來有沒有試過報過小蜜蜂🐝
我就報過一次係因為長洲碼頭一帶,使用極緩慢。

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-18 10:18 發表

長洲幾年無去過,當時去過係用csl 4G,長洲大部份範圍網速都有50-150mbps 內(4G年代),唯一東堤小築有啲房間晚上網速慢啲,但早上就正常,唔知5G 年代好唔好

照計長洲同大澳/梅窩一樣各台差唔多
島仔手機網速受制於入島本身那條光纖   樽頸位在於固網光纖那段
之前有說 HKT 會加大這些島仔的光纖水喉   不知完工沒?

引用:
原帖由 SCAV係狗 於 2023-11-17 22:13 發表

3台好多位都係室內收得差
認同

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]