• 瀏覽: 6,910
  • 回覆: 24
請問大家,西灣河區,鯉景灣,嘉享灣,逸濤灣這範圍接收CSL 5G訊號否穩定?多謝大家!!

都收得ok,但一落地鐵站就會收得差D同Load空氣

都幾唔穩定,好多地方收唔到,用得多會令你變CLS

引用:
原帖由 maybirdbird 於 2023-11-24 17:45 發表

我用csl好多地方都收到,屋企, 返工, 出街同搭車都無問題

引用:
原帖由 maybirdbird 於 2023-11-24 17:45 發表

特別係地鐵覆蓋差嘅線 一程車都可以csl咁無限斷線

引用:
原帖由 DA-MIAN 於 2023-11-27 15:56 發表

你算係好, 我用SMARTONE 唔止地鐵覆蓋差, 成日斷線, 就算去到食群/室內都係成日收唔到

建議用 3 或者中移,csl 我有friend 用 表示唔太ok,smartone 就成日被人話好差

香港東區來說,數碼通及3HK接收事實比較差。
中移動接收較好。

引用:
原帖由 WinterBB 於 2023-11-29 16:27 發表

建議用 3 或者中移,csl 我有friend 用 表示唔太ok,smartone 就成日被人話好差
5G 暫時用緊3台,地鐵同埋元朗區都收得算唔錯

地面CSL無問題,地下弱(指地鐵)

引用:
原帖由 w___w 於 2023-11-30 11:41 發表

地面CSL無問題,地下弱(指地鐵)
Csl地下接收唔弱, 之前旺角食某連鎖壽司店, 地庫位, 朋友收唔到, 我用csl 收到,
地鐵我用csl都ok

引用:
原帖由 DA-MIAN 於 2023-11-27 15:56 發表

地鐵入面我又長期都收得OK,冇乜斷線,用緊3台

3台最近攪緊promo,轉台可以免3個月月費,168蚊有60gb有埋內地data

引用:
原帖由 Terre2501 於 2023-12-1 09:06 發表

3台最近攪緊promo,轉台可以免3個月月費,168蚊有60gb有埋內地data
呢個係5G優惠?

如果搭地鐵。真係唔好用csl.
因為真係可以上唔到網。之前用csl.而家用緊CMHK就好d

主題標籤 #5g #csl
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]