• 瀏覽: 16,622
  • 回覆: 25
到時國行機還能用香港 apps   嗎? 出行易能用嗎?
香港政府, 公用事業和金融業應帶頭開發  harmony OS next  apps.

應該有國際版的

應該總會有個模擬App可以run android apps,類似mac行parallels desktop模擬windows

只得守住 HarmonyOS 4 唔升級

引用:
原帖由 機械佬 於 2023-11-24 18:00 發表

只得守住 HarmonyOS 4 唔升級
未必守到

引用:
原帖由 中國香港001 於 2023-11-26 00:08 發表

未必守到
華為澄清,海外版繼續用 android based emui

可惜海外版機型選擇有限

引用:
原帖由 機械佬 於 2023-11-26 11:40 發表

華為澄清,海外版繼續用 android based emui

可惜海外版機型選擇有限
冇錯, P60 都沒有, 只有  pro  版.

引用:

可惜海外版機型選擇有限
我想用國行,遲啲可能冇咗Android底。

買華為, 梗係用鴻蒙啦, 用咩Android apk.

喺香港, 長遠計轉用鴻蒙比較安全, 因為唔知幾時美國一句制裁, google同apple都隨時用唔到, 再講越來越多牌子考慮接入HM, 例如三星...

https://www.toutiao.com/article/7297990978546795046/

引用:
原帖由 rrhk 於 2023-11-27 12:37 發表

喺香港, 長遠計轉用鴻蒙比較安全, 因為唔知幾時美國一句制裁, google同apple都隨時用唔到, 再講越來越多牌子考慮接入HM, 例如三星...

https://www.toutiao.com/article/7297990978546795046/
香港有班友死都唔肯接受現實, 還是要抱Google 大腿.

引用:
原帖由 bondinhk 於 2023-11-27 15:37 發表

香港有班友死都唔肯接受現實, 還是要抱Google 大腿.
佢哋冇Google 會生活唔到,上唔到網

我買華爲就係為了吾再用Google!

不用GMS已久3年多,  沒有什麽不方便, 大多數大陸人也不用GMS.
Happy用Harmony OS中!  

引用:

可惜海外版機型選擇有限
應該係咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]