• 瀏覽: 8,009
  • 回覆: 50
  • 追帖: 1
本主題由 TONYWING1977 於 2024-1-23 22:37 使用 提升卡
#5g
引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-24 22:19 發表

3 HK 門市 (旺角西洋菜街南)4G同5G網速

影片
影片
只可惜好難有機會去到西洋菜南街。
睇嚟搵日都要搵個3台門市試下。

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-24 23:50 發表

試吓,佢啲iPhone 15 全部手機正常點測都得
我就唔會用入面的Demo 機 + 佢哋的Demo SIM去試,多數Demo SIM 將資源放到最盡,同實際用戶在門市內試的速度截然不同。

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-25 08:52 發表

但起碼3台部手機正正常常沒有加工,雖然demo 機,但同數碼通擂台唔同(甚至LAA技術搭夠)
咁又係,我總會有機會都用自己機+自己卡去試一次。

PS:我用咗3台5G一年多啲,在隨意的Speedtest 下,都係去唔到250M至300M的下載速度。

引用:
原帖由 Cool.com 於 2023-11-25 09:17 發表

咁又係,我總會有機會都用自己機+自己卡去試一次。

PS:我用咗3台5G一年多啲,在隨意的Speedtest 下,都係去唔到250M至300M的下載速度。
同意,尤其我係大埔多,佢主要用n1 , 慢則幾mb ,快都係100幾mb 

3台5G未必最快,但cover夠高少死位,d plan唔貴
更加唔需要好似數碼通咁要去到門市先上到網~

引用:
原帖由 kkw64 於 2023-11-25 20:57 發表

3台5G未必最快,但cover夠高少死位,d plan唔貴
更加唔需要好似數碼通咁要去到門市先上到網~
咁如果真係覆蓋高,東涌道長沙引水道至伯公坳一段的路段有大範圍無接收;更不會連續兩次在元朗收工,巴士去到青山公路-屏山段近御豪山莊出現無訊號。

引用:
原帖由 harry20042008 於 2023-11-25 11:41 發表

同意,尤其我係大埔多,佢主要用n1 , 慢則幾mb ,快都係100幾mb 
數碼通用N1的比例都唔少得過3台,又可以會有幾無敵?

引用:
原帖由 TONYWING1977 於 2023-11-25 22:15 發表

東涌道長沙引水道有什麼台收到?
其實東涌道散石灣迴旋處至伯公坳一段,4個台都有不同的好位和盲點。
反而奇怪呢段路3台收不到,有另一個台收到,但咩台留意不到。

主題標籤 #5g
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]