• 瀏覽: 15,900
  • 回覆: 85
以前4G plan要多數據要去到2-3百蚊, 依家4G一百蚊左右都有
以前5G要3-4百蚊, 依家5G 百幾蚊都已經有, 除開每GB計係咪算抵d
不過聽聞下年就會加價,唔再玩爛價

#5g
引用:
原帖由 minnitais 於 2023-11-30 11:29 發表

以前4G plan要多數據要去到2-3百蚊, 依家4G一百蚊左右都有
以前5G要3-4百蚊, 依家5G 百幾蚊都已經有, 除開每GB計係咪算抵d
都唔係間間都有百幾蚊5G plan, 最貴兩間5G要二百起跳, 再加唔通要三百蚊起跳?

所以我肯定黎緊實會加行政費,唔係實收唔番成本

引用:
原帖由 minnitais 於 2023-11-30 11:29 發表

收得好左, 但平左係咩玩法?

引用:
原帖由 Cailssa;` 於 2023-11-30 13:10 發表

但我估點加都會平過一開始既5G 收費

引用:
原帖由 Cailssa;` 於 2023-11-30 13:10 發表

行政費好多年無加, 又唔一定今年會加, 六合彩唔中就唔中

引用:

BTW 係MTR睇片5G真係冇得輸,用過回不去了

引用:
原帖由 denneyww 於 2023-11-30 14:04 發表

行政費好多年無加, 又唔一定今年會加, 六合彩唔中就唔中
應該都係加小小o者?
唔會咁狼死加一百幾十呱

引用:

我仲用緊4g ,真心底用, 長期開住睇片

引用:
原帖由 audav 於 2023-11-30 13:56 發表

但我估點加都會平過一開始既5G 收費
5G由3百幾減到1-2百
就算行政費由18蚊加多一倍, 計落都有so

引用:
原帖由 klbklb 於 2023-11-30 14:10 發表

應該都係加小小o者?
唔會咁狼死加一百幾十呱
行政費點加都好, 我估無月費咁貴

引用:
原帖由 前往奔放的牛牛 於 2023-11-30 15:19 發表

行政費點加都好, 我估無月費咁貴
對我黎講, 只要加埋個plan唔過200 我就ok

引用:
原帖由 mrtaxi 於 2023-11-30 15:21 發表

對我黎講, 只要加埋個plan唔過200 我就ok
都係, 而家屋企wifi 都冇用, 用埋手機果個上網就一次過 

又慳一筆

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 mucitydog 於 2023-11-30 20:32 發表

咁如果行政費貴過月費, 全香港都diu 啦
如果想加多應該會加月費最直接
不過都係估估下, 依家5G做到百幾蚊咁平, 加返少少行政費都唔係講唔通

主題標籤 #5g
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]