• 瀏覽: 7,925
  • 回覆: 59
最近搬左入元朗村屋,未有時間裝router個d野用住手機數據先,發現收得好吾好真心飄忽,係咪正常?

有d村屋係咁樣,同埋你係用邊個台㗎

引用:
原帖由 g28d16b06ba2a 於 2023-12-4 13:29 發表

有d村屋係咁樣,同埋你係用邊個台㗎
用緊csl呀 諗住實穩陣 邊估到佢咁先得加 睇片load相都好慢

要睇返你條村有冇裝發射站

引用:
原帖由 無際雪白的口罩 於 2023-12-4 17:02 發表

用緊csl呀 諗住實穩陣 邊估到佢咁先得加 睇片load相都好慢
你部舊機無位吧? 我都用緊CSL, 睇片load相都好快好順

試多兩個台囉,3台5G好多村屋都有cover,好多偏遠地區都已經有network

村屋好多時都有呢個問題,建議可以搵啲試用既5G service,
例如3 果啲,唔啱都可以退,只要七天試用內就ok

我屋企用緊smartone就冇問題 
就算有自己data都好快 
每間房都收得好

3台收得好吾好係睇彩數 有時連聽歌都要load要等 想瞓喺被斗玩下手機會收得差左 

引用:
原帖由 WinterBB 於 2023-12-5 09:38 發表

村屋好多時都有呢個問題,建議可以搵啲試用既5G service,
例如3 果啲,唔啱都可以退,只要七天試用內就ok
係,7日試用唔岩都係放抵100蚊,
簽長約既呢100蚊都會退番,月費重要夠實惠!

引用:
原帖由 bettyyaya 於 2023-12-5 10:07 發表

我屋企用緊smartone就冇問題 
就算有自己data都好快 
每間房都收得好
你住係數碼通門市?
見數碼通要係門市先快,
一行遠D就收得好差

引用:
原帖由 Terre2501 於 2023-12-5 13:58 發表

你住係數碼通門市?
見數碼通要係門市先快,
一行遠D就收得好差
咁師兄係咪用緊smartone?我住嗰區冇smartone門市根本都冇呢個問題,搭車煲劇都好順冇lag

引用:
原帖由 Terre2501 於 2023-12-5 13:56 發表

係,7日試用唔岩都係放抵100蚊,
簽長約既呢100蚊都會退番,月費重要夠實惠!
係要夠好用,唔好用真係好似世界斷絕咁,
好用先係真理,好彩依家用都唔差

我frd用緊數字台 佢上次來我屋企冇連wifi之前上得勁慢

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]