• 瀏覽: 8,882
  • 回覆: 16
  • 追帖: 3
相問返有無c hing 知道,s21fe 同s23fe size相同嗎?
因之前淘咗啲21fe 配件未用,想問兩機 尺寸一樣,可否用返相同配件, (機套同機貼) thx 🙏

引用:
原帖由 ken2203 於 2023-12-5 16:11 發表

相問返有無c hing 知道,s21fe 同s23fe size相同嗎?
因之前淘咗啲21fe 配件未用,想問兩機 尺寸一樣,可否用返相同配件, (機套同機貼) thx 🙏
相機組模都唔同,用唔翻。

引用:
原帖由 tltong 於 2023-12-5 17:39 發表

相機組模都唔同,用唔翻。
謝謝回覆🙏

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-5 20:29 發表

thx Ching
你有23fe? 唔知21fe同23fe 影相有無好大進步?
我唔打機,888粒u 平時用都唔太熱,見中移 $3988,不過好似無咩大分別……🙏
謝謝你剛才回覆

引用:
原帖由 ken2203 於 2023-12-5 20:43 發表

thx Ching
你有23fe? 唔知21fe同23fe 影相有無好大進步?
我唔打機,888粒u 平時用都唔太熱,見中移 $3988,不過好似無咩大分別……🙏
謝謝你剛才回覆
我係23u,個size都係上網搵,不過睇返comments,冇乜特別嘢剩係得佢有,就唔好買啦,始終8 gen 1都倒水電

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-5 20:48 發表

我係23u,個size都係上網搵,不過睇返comments,冇乜特別嘢剩係得佢有,就唔好買啦,始終8 gen 1都倒水電
明白,唸住影相靚啲多個籍口買,都係用多排再唸🙏

引用:
原帖由 ken2203 於 2023-12-5 20:53 發表

明白,唸住影相靚啲多個籍口買,都係用多排再唸🙏
咁點解唔諗23或者23+呢?

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-5 21:09 發表

咁點解唔諗23或者23+呢?
有睇呀,23+要 $5998 ,多咗2k 😅 ,咁等埋24或24+到時新出有咩新優惠先😅

引用:
原帖由 ken2203 於 2023-12-5 21:15 發表

有睇呀,23+要 $5998 ,多咗2k 😅 ,咁等埋24或24+到時新出有咩新優惠先😅
我一路都唔明fe嘅定位…fans edition,竟然要啲fans食舊hardware貨尾

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-5 21:20 發表

我一路都唔明fe嘅定位…fans edition,竟然要啲fans食舊hardware貨尾
我未用過8g1 ,我見啲留言都係鑊氣嘢,不竟我唔打機,影響應該不大,fe 依個策略,都應該係推返嚟啲舊嘢重新包裝再促銷,會比起s22推出新色賣得更好,去定價$5098咁貴,三星點會唔知, 去寧願畀零售商減多啲,自已點都企住個市場定價,中移 $3998個價 其實我覺得ok的,只係我用緊21fe好似分別不大,我計過三星收我部機$1500, 再加$600 trade in優惠,我當比去亂扣$600 ,我都係補$2500,有新機用,不過都係杲句,好似分別唔大咁等多排24再唸😅

引用:
原帖由 ken2203 於 2023-12-5 21:34 發表

我未用過8g1 ,我見啲留言都係鑊氣嘢,不竟我唔打機,影響應該不大,fe 依個策略,都應該係推返嚟啲舊嘢重新包裝再促銷,會比起s22推出新色賣得更好,去定價$5098咁貴,三星點會唔知, 去寧願畀零售商減多啲,自已點都企住個市場定價,中移 $3998個價 其實我覺得ok的,只係我用緊21fe好似分別不大,我計過三星收我部機$1500, 再加$600 trade in優惠,我當比去亂扣$600 , ...
睇過GSMArena 評測,23fe電量唔多掂,又比21fe闊咗。

荷包鬆動嘅,就有新買新,除非手緊又要新os新功能,否則想要影相好,或者啲硬件好,唔好諗fe啦

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-6 00:30 發表

荷包鬆動嘅,就有新買新,除非手緊又要新os新功能,否則想要影相好,或者啲硬件好,唔好諗fe啦
好,咁我留意2月份部24+
🙏

引用:
原帖由 a_bit 於 2023-12-6 00:30 發表

完全同意,尤其S24仲有一個月就發佈
我諗緊,照咁睇,S24 FE(如果有),會唔會用8Gen2+?咁咪啱晒只出Exynos版本嘅市場?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]