• 瀏覽: 7,117
  • 回覆: 12
+13
https://www.youtube.com/watch?v=2rhnMDzTR5Y

不錯的測評,抗跌同表現都有。進入香討影片區

又有片睇

https://www.youtube.com/watch?v= ... l=ZaharMobileReview

P70攝影冠絕天下

引用:
原帖由 ironway 於 2024-4-19 18:41 發表

P70攝影冠絕天下
P系主打拍照, 去到ULTRA都影成咁
賣人仔一萬, 真係智商稅  

先聲明,我不會偏幫華為。但從樓主所拍的相,華為有冇可能咁差呀?﹗感覺就係用長焦拍攝,再將照片放大先有咁差既效果。我隨便用一部手機拍都好過樓主提供的華為照片。

引用:
原帖由 wongwongLong 於 2024-4-21 21:04 發表

先聲明,我不會偏幫華為。但從樓主所拍的相,華為有冇可能咁差呀?﹗感覺就係用長焦拍攝,再將照片放大先有咁差既效果。我隨便用一部手機拍都好過樓主提供的華為照片。
我都唔信, 我用部千零蚊嘅機, 使用 "麒麟710" CPU 嘅 Nova Y70 影出嚟都靚過佢.

引用:
原帖由 wongwongLong 於 2024-4-21 21:04 發表

我看過別人實拍,不可能這樣差的,夜拍也不錯

網上見人拿magic 6 pro和Pura ultra 比較,兩者成像差不多,但pura偏光和白,magic 6 pro的相和肉眼看見的顏色較接近。我個人感覺pura今次的相未算突出,不值這個價錢,性價比不足。
利申,華為p30pro用家

引用:
原帖由 kevinkam 於 2024-4-22 08:14 發表

網上見人拿magic 6 pro和Pura ultra 比較,兩者成像差不多,但pura偏光和白,magic 6 pro的相和肉眼看見的顏色較接近。我個人感覺pura今次的相未算突出,不值這個價錢,性價比不足。
利申,華為p30pro用家
同意師兄講法,一般來說,magic 6 pro相機都唔差,相近規格,但貴幾千蚊,除非用得著衛星通訊,今次仲可以用來send相。

買華為好多都有d情意結,我用緊mate60 pro+,等mate70。

引用:
原帖由 VegetaSuper 於 2024-4-22 08:33 發表

同意師兄講法,一般來說,magic 6 pro相機都唔差,相近規格,但貴幾千蚊,除非用得著衛星通訊,今次仲可以用來send相。

買華為好多都有d情意結,我用緊mate60 pro+,等mate70。
Magic 6 Pro 主攝只係 1/1.3,Pura70用1吋大底畫質上都唔可以明顯拋離既話,又真係無驚喜

P70賣點, 好似係快拍

引用:
原帖由 小強基金 於 2024-4-22 20:58 發表

P70賣點, 好似係快拍
佢既快拍,即係榮耀既鷹眼,呢期除左伸縮鏡有啲噱頭,似乎創新不足
睇評測,用左大底既主攝同其他旗艦無明顯拉開距離,可能要比較極端高ISO先見到優勢
反而長焦水準依舊,5cm微距好用